Het publiek werd de grote winnaar vanmiddag in Sint Anthonis. Het is een enorm sportcliché, maar het was erg toepasselijk bij de spannende strijd tussen Flynth FAST en het Talentteam. De thuisploeg van trainer Jaceb Ziemba trok tegen de verrassend sterk spelende talenten aan het langste eind. De 3-2 overwinning (25-16, 23-25, 25-20, 22-25 en 15-9) kwam wel heel moeizaam tot stand en de trainer vond dat zij ploeg meer lef moet tonen.

De thuisploeg begon enorm overtuigend en het leek een snelle wedstrijd te gaan worden. Met een goede side-out en sterk serverend werk, vooral Joëlle Vilé was vanaf de servicelijn flink op dreef, werd het 25-16 en leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar de jonge speelsters uit Arnhem lieten zien dat ze niet van slag raken bij een achterstand, ze vochten keihard voor elk punt en Flynth FAST ging minder scherp spelen. Daardoor werd het 23-25 voor het Talentteam en daar werd het publiek duidelijk door verrast.

Eigenlijk herhaalde dat beeld zich in set drie en vier. Weer een goede set van de thuisploeg en in de vierde set was het alles of niets voor de talenten en dat werd alles met een 22-25 eindstand. Een spannende wedstrijd die alles in zich had en dus een beslissende vijfde set kreeg. De jonge talenten sprongen uit de startblokken en leken voor een stunt te zorgen, maar de 0-3 achterstand schudde de thuisploeg wakker. Voor het enthousiaste publiek in eigen huis gingen ze ‘erop en erover’ en wonnen met 15-9 tot grote vreugde van de fans.

Trainer Jaceb Ziemba was niet tevreden over het spel van zijn ploeg. “We speelden de eerste set, erg goed maar in het vervolg hebben we gewoon te weinig lef getoond. De meiden van het Talentteam zijn geen sufferdjes en ze kunnen goed volleyballen. We hadden ze met veel meer power eenvoudiger kunnen pakken.” Duidelijk leerpunt dus voor Flynth FAST: meer lef tonen.