DELA EK Beach

Loting DELA EK Beachvolleybal bekend

Vandaag is in Utrecht de loting voltrokken voor het DELA CEV Europees Kampioenschap Beachvolleybal voor mannen en vrouwen, dat wordt gespeeld van 15 t/m 22 juli in Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Apeldoorn. Op het hoofdkantoor van presenting partner Rabobank werd ook bekend in welke steden de acht Nederlandse teams in actie komen.

Acht poules verdeeld over vier steden
De Nevobo verzorgde deze loting samen met hoofdsponsor en naamgever van het toernooi coöperatie DELA om te komen tot acht poules van vier ploegen verdeeld over vier steden. In eerste instantie werd bepaald welke Nederlandse teams in welke stad spelen. Vervolgens werd overgegaan tot het indelen van de teams door loting. 

De loting werd bijgewoond door alle Nederlandse teams en de toernooidirecteuren Reinder Nummerdor (algemeen + Den Haag), Rebekka Kadijk (Rotterdam), Robert Horstink (Apeldoorn) en Richard Schuil (Utrecht).

In alle steden wordt gespeeld t/m de kwartfinales. De halve finales en de medaillewedstrijden vinden allemaal plaats op de Sportcampus in Den Haag.

Brouwer / Meeuwsen in thuisstad Den Haag 
Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, de huidige nummer twee van de Europese ranglijst, komen in actie in Den Haag. De winnaars van WK goud (2013) en Olympisch brons (2016) wonnen in 2017 brons op het EK, maar zijn extreem gemotiveerd om in eigen land voor het eerst de gouden medaille te veroveren. Brouwer en Meeuwsen spelen in poule B onder meer tegen de Belgen Koekelkoren / Van Walle. Deze Belgen schakelden vorig jaar Brouwer / Meeuwsen verrassend uit op het WK, maar op het EK namen de Nederlanders tot twee keer toe revanche. "Ja dit is een mooie poule", reageert blokkeerder Robert Meeuwsen. "We kennen al deze drie tegenstanders vrij goed. Met de Belgen trainen we zelfs veel samen. We hebben een plan hoe we dit team moeten verslaan, maar dit bewaren we voor het EK." Christiaan Varenhorst en Jasper Bouter zijn ingedeeld in Utrecht, terwijl Dirk Boehlé en Steven van de Velde in Apeldoorn spelen. Er wordt ook nog een wildcard uitgedeeld aan het beste Nederlandse team uit de DELA Eredivisie. Dit team zal in Rotterdam in actie komen. De regerend kampioen en nummer een van de Europese ranglijst, het Italiaanse duo Lupo / Nicolai, speelt zijn wedstrijden op de Neude in Utrecht.

Men Poulefase
Women Poulefase

Marleen van Iersel en Joy Stubbe in volleybalstad Apeldoorn
Marleen van Iersel en Joy Stubbe, het hoogstgeplaatste Nederlandse team, zijn ingedeeld in Apeldoorn. Sanne Keizer en Madelein Meppelink spelen hun wedstrijden t/m de kwartfinale in Rotterdam. Jolien Sinnema en Laura Bloem komen in actie op hun thuisbasis: Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. De winnaars van de wildcard uit de DELA Eredivisie spelen in Utrecht. 

Sanne Keizer, die met haar teamgenoot Madelein Meppelink in Rotterdam speelt zegt over de poule indeling: "Het is een zware poule, maar we hebben drie mooie wedstrijden voor de boeg. Op de Tsjechen willen we graag revanche nemen, want daar verloren we de laatste keer nog van. We zullen sowieso hard aan de bak moeten, we hebben er heel veel zin in!"

Het beste team op de Europese ranglijst, Laboureur / Sude uit Duitsland, speelt in poule A in Apeldoorn.

DELA EK Beach onderdeel van multi-evenement 
Het DELA EK Beachvolleybal staat niet op zichzelf maar is onderdeel van een groot landelijk volleybalevenement waarbij drie Olympische volleybaldisciplines worden verenigd: Het DELA EK Beachvolleybal, het WK Zitvolleybal én het EK volleybal voor jongens onder 20 jaar. Deze drie toernooien worden in dezelfde week gespeeld op bijzondere locaties door het hele land. In het laatste weekend komen alle toernooien bijeen op een centrale locatie: de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. 

Tickets zijn vanaf nu te koop

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×