Loting poulefase DELA EK Beachvolleybal vrijdag in hoofdkantoor Rabobank

Loting poulefase DELA EK Beachvolleybal vrijdag in hoofdkantoor Rabobank

De loting voor het DELA EK Beachvolleybal vindt aanstaande vrijdag plaats in het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht. Op iets minder dan 50 dagen voor de start van het toernooi zullen de teams weten in welke speelstad ze de poulefase gaan spelen en wie daarin hun tegenstanders zijn.

In totaal strijden er 64 teams – 32 mannen en 32 vrouwen – van 15 tot en met 22 juli om de Europese titels. Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Apeldoorn verwelkomen dan de beste beachvolleybalduo’s van Europa.

Aanstaande vrijdag is de ‘Drawing of Lots’ in het Hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht. Hier krijgen de teams te weten waar ze in juli de poulewedstrijden gaan spelen. 

In totaal zullen er 8 Nederlandse teams deelnemen aan het DELA EK Beachvolleybal. Deze teams – 4 mannen en 4 vrouwen – zullen verdeeld worden over alle speelsteden. In de poulefase zullen dus in elke speelstad 2 Nederlandse teams te bewonderen zijn. Bij de mannen zijn de duo’s Brouwer/Meeuwsen, Bouter/Varenhorst en Boehlé/Van de Velde zeker van een plek op het EK, bij de vrouwen zijn dat Stubbe/Van Iersel, Keizer/Meppelink en Sinnema/Bloem. De overige plekken worden nog vergeven door middel van een wildcard die te verdienen is bij de DELA Eredivisie Beach. De beste 4 resultaten van de 8 Eredivisietoernooien tot en met het weekend van 1 juli, die tijdens deze toernooien als team worden verdiend, zijn bepalend voor de toekenning van de wildcard.

Aankomend weekend heb je alvast de kans op een voorproefje van het DELA EK Beachvolleybal in Utrecht. Tijdens de DELA Eredivisie Beach doen alle Nederlandse teams mee, maar ook het Duitse topteam Borger-Kozuch.

De loting is te volgen vanaf 13:00 uur via een livestream op deze website en via onze kanalen op YouTube en Facebook. Ook is de loting te volgen via een liveverslag op Twitter en Instagram stories.

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×