De FIVB Volleyball Nations League (VNL) voor vrouwen, de jaarlijkse wereldwijde topcompetitie voor nationale teams, start voor Oranje volgend jaar mei in Nederland. De Nederlandse vrouwen zullen het op 11, 12 en 13 mei in Omnisport Apeldoorn opnemen tegen Duitsland, Rusland en België. De editie van 2020 is niet doorgegaan vanwege de uitbraak van het coronavirus, in 2019 behaalden de Volleybaldames de elfde plaats.

Nederland start op dinsdag 11 mei om 19.30 uur met een wedstrijd tegen de Yellow Tigers uit België. Op woensdag volgt een treffen met Duitsland, ook om 19.30 uur. Op hemelvaartsdag 13 mei sluiten de Volleybaldames af tegen Rusland om 16.00 uur.

Systeem VNL
De groepsfase van de Volleyball Nations League wordt gespeeld in vijf verschillende rondes. In totaal worden er twintig poules gespeeld. Er is één rangschikking voor de zestien deelnemende landen. Na de groepsfase plaatsen de vijf beste teams zich voor de finales, waarvoor China als organiserend land al is geplaatst. De eerste speelronde wordt dus onder andere in Nederland afgewerkt. Na de eerste ronde gaat Oranje op reis en speelt achtereenvolgens in Servië, Canada, China en Zuid-Korea.

Publiek
Op dit moment is er nog niets te zeggen over het al dan niet toelaten van publiek bij de wedstrijden van de VNL. Wij zullen daar op een later moment informatie over naar buiten brengen.

Speelschema
Zie hieronder het speelschema van de volledige Nations League 2021 bij de vrouwen. In het rood staan de organiserende landen gemarkeerd. De finales zullen van 23 tot en met 27 juni worden gespeeld in China.

Speelschema VNL 2021
Foto: FotoHoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×