Zondagmiddag spelen de Nederlandse volleybalsters om 15.30 uur hun laatste wedstrijd van het WK. Na het verlies tegen Brazilië is de kwartfinale voor Oranje niet meer haalbaar. Tegenstander Japan wist zich wel te plaatsen voor de knock-outfase van het toernooi.

Japan, de huidige nummer zeven op de FIVB wereldranglijst, is met 18 punten uit zes overwinningen al zeker van een plek in de top vier van poule E. Ook Italië en Brazilië hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van het WK. De vierde en laatste plek wordt morgen vergeven na het duel tussen China en België. Bij 3-0 of 3-1 winst kwalificeren de Belgische vrouwen zich voor de kwartfinales, bij iedere andere uitkomst claimt China het laatste ticket.

Nederland - Japan
Een maand geleden speelden Nederland en Japan nog twee oefeninterlands tegen elkaar. Oranje won het eerste duel met 3-0, een dag later ging de overwinning met 2-3 naar de Aziatische ploeg. De laatste twee ontmoetingen in Volleyball Nations League werden gewonnen door de Nederlandse vrouwen. In het Canadese Calgary trok Oranje de winst met 3-2 naar zich toe. Een jaar eerder won de ploeg van bondscoach Avital Selinger het duel met 3-0.

Kaarten voor de wedstrijd tegen Japan zijn hier te koop.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn