Stefan Boermans en Yorick de Groot hebben al hun poulewedstrijden op het Elite 16-toernooi in Doha gewonnen, waardoor ze zich rechtstreeks hebben geplaatst voor de kwartfinale. Katja Stam/Raïsa Schoon, Matthew Immers/Steven van de Velde en Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen zullen hun strijd morgen voortzetten in de tussenronde.

De speeldag begon met een Nederlands duel tussen Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen en Matthew Immers/Steven van de Velde. Dat de teams aan elkaar gewaagd waren, bleek wel uit de nipte eindstand. Na een intense strijd van drie sets trokken Brouwer en Meeuwsen aan het langste eind. Later op de dag speelden ze tegen George/Andre opnieuw een spannende driesetter, maar dit keer belandden ze aan de verkeerde stand van de score. Desondanks eindigden Brouwer en Meeuwsen op basis van set- en puntenratio net boven de Brazilianen op de ranglijst, waardoor ze zich kwalificeerden voor de tussenronde van morgen. Daar treffen ze Nils Ehlers en Clemens Wickler uit Duitsland. Immers/Van de Velde behaalden op hun beurt een 2-0 overwinning op de wereldkampioenen Ondrej Perusic en David Schweinerr. Het leverde ze een tweede plek in de poule, waardoor ze morgen ook aan zullen treden in de tussenronde. Hun tegenstander: de Amerikaanse Trevor Crabb en Theodore Brunner.

Van de Velde Meeuwsen Elite 16 Doha FIVB
Matthew Immers Elite 16 Doha FIVB
Stam Schoon Elite 16 Doha FIVB
Stefan Boermans Elite 16 Doha FIVB
Yorick de Groot Elite 16 Doha FIVB

Katja Stam en Raïsa Schoon openden de dag met een duel tegen de Amerikaanse Sara Hughes en Kelly Cheng. Het duel werd overtuigend gewonnen door die regerend wereldkampioenen, die later op de dag hun derde opeenvolgende wedstrijd wonnen en zo de setwinst veiligstelden. Niettemin wisten Stam en Schoon in de middag hun tweede overwinning van het toernooi te behalen door in twee sets te winnen van het Braziliaanse duo Tainá/Victoria. Deze overwinning bezorgde Nederland een tweede plek in de poule en daarmee een plek in de tussenronde. Morgenochtend strijden ze tegen Laura Ludwig en Louisa Lippmann uit Duitsland om het kwartfinaleticket.

Stefan Boermans en Yorick de Groot hebben hun uitstekende start in Doha voortgezet. Na hun twee overwinningen van gisteren waren ze al zeker van een plek in de knock-outfase van het toernooi, en vandaag hebben ze ook de poulewinst veiliggesteld. Ze versloegen het Amerikaanse duo Trevor Crabb en Theodore Brunner in twee sets. Hiermee heeft het Nederlandse koppel zich rechtstreeks geplaatst voor de kwartfinale, waarin ze het morgen op zullen nemen tegen de winnaar van het duel tussen Cherif/Ahmed uit Qatar en de Braziliaanse Evandro/Arthur.

Uitslagen
Brouwer/Meeuwsen - Immers/Van de Velde 2-1 (21-19, 17-21, 15-12)
Hughes/Cheng (USA) - Stam/Schoon 2-0 (21-16, 21-12)
George/Andre (BRA) - Brouwer/Meeuwsen 2-1 (22-20, 25-27, 15-13)
Perusic/Schweiner - Immers/Van de Velde 0-2 (21-23, 19-21)
Stam/Schoon - Tainá/Victoria 2-0 (21-1, 21-16)
Boermans/De Groot - Crabb Tr./Brunner 2-0 (21-11, 21-19)

Programma

Dag

Tijd (NL)

Teams

Vr 8 maart

8.00 uur

Stam/Schoon - Ludwig/Lippmann

Vr 8 maart

12.00 uur

Crabb Tr./Brunner (USA) - Immers/Van de Velde

Vr 8 maart

12.00 uur

Brouwer/Meeuwsen - Ehlers/Wickler (GER)

Vr 8 maart

18.00 uur

Boermans/De Groot - TBD

Livestreams
Alle wedstrijden zijn (betaald) te volgen via Volleyballworld.TV en Viaplay.com.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn