De Nevobo heeft sinds 1 oktober 2016 een nieuwe algemeen directeur. Guido Davio is aangesteld als de opvolger van Joëlle Staps, die zeven jaar aan het roer stond bij de volleybalbond. Hoog tijd om kennis te maken met Guido Davio dus!

Foto: Guido Davio (rechts) in gesprek met Bram Ronnes

Guido Davio (37 jaar) werd geboren in Koog aan de Zaan, waar hij onlangs het Nederlands mannenteam zich zag plaatsen voor het EK Volleybal 2017. Via Zwolle, Groningen en Utrecht kwam Davio uiteindelijk in Zeist terecht, waar hij woont met zijn vrouw en twee kinderen.

Davio volleybalde in zijn jeugd bij het toenmalige Kuipers Zwolle, voordat hij de overstap maakte naar de studentenverenigingen Veracles en Donitas in Groningen. De passer/loper keerde nog terug naar de senioren in Zwolle, waarna hij zijn volleybalschoenen aan de wilgen hing. Tegenwoordig houdt hij zich fit met wielrennen en hardlopen.

Na een dienstverband van negen jaar bij Capgemini begon Davio in 2012 aan zijn carrière in de sportwereld. Bij de hockeybond (KNHB) vervulde hij tot 1 oktober 2016 de functie manager competitie- en verenigingszaken. Davio werd afgelopen zomer door de selectiecommissie van Nevobo unaniem gekozen als beste kandidaat om Joëlle Staps op te volgen.

“Ik heb de laatste jaren gezien dat er bij Nevobo keihard is gewerkt om de structuur en de organisatie op orde te brengen”, vertelt Davio, die voor de KNHB in hetzelfde pand werkte als Nevobo (Huis van de Sport in Nieuwegein red.). “Joëlle Staps kende ik al uit verschillende werkgroepen, dus zodoende heb ik een redelijk beeld welke ontwikkeling onder haar beleid is ingezet.”

“Naar het Volleybaljaar 2015, met het WK Beachvolleybal en het EK voor vrouwen, en meer recent ook naar de Spelen heb ik met bewondering en respect gekeken”, erkent de kersverse algemeen directeur. “Nevobo heeft lef en ondernemerschap getoond door innovatief te zijn, en ervoor gezorgd dat iedere volleyballer enorm trots kon zijn op zijn sport.”

Davio kijkt in zijn eerste week bij Nevobo alvast naar de toekomst. “De successen waren heel mooi, maar we moeten vooruit blijven kijken en onszelf blijven ontwikkelen, doorbouwend op het fundament dat de afgelopen tijd is gelegd”, legt hij uit. “We hebben natuurlijk ook uitdagingen. Zo moet de competitie sterker worden en zullen we een goede propositie gaan ontwikkelen om de jeugd, en dan met name jongens, en fans aan onze sport te verbinden. We willen ons samen met de verenigingen klaar maken voor de veranderingen in het sportlandschap en we willen impact blijven hebben met de evenementen die we organiseren. Zolang we samen met de verenigingen dezelfde stip op de horizon zien, ben ik ervan overtuigd dat we deze uitdagingen het hoofd gaan bieden en relevant blijven als grote sport.”

Bron: fotohoogendoorn.nl (foto)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn