In de doordeweekse speelronde van de BetCity Eredivisie Mannen heeft Numidia VC Limax voor het eerst dit seizoen een nederlaag geleden, in Groningen ging het in vijf sets onderuit tegen Nova Tech Lycurgus. Active Living Orion won de andere topper van deze speelronde door op overtuigende wijze Sliedrecht Sport te verslaan. Draisma Dynamo en Simplex SSS mochten ook drie punten bijschrijven.

Afgelopen week was er veel te doen in Groningen, waar bekend werd dat Nova Technology de nieuwe investeerder is van de topclub dat daarmee hoopt om sportief, maatschappelijk en organisatorisch door te kunnen ontwikkelen. Joop Alberda is aangetrokken als algemeen directeur en de Groningse ploeg gaat vanaf eind november alle wedstrijden in het grote Martiniplaza spelen. Dat betekende dat de topper tegen het ongeslagen Numidia VC Limax voorlopig de laatste wedstrijd van Nova Tech Lycurgus was in het Alfa College. Er werd afgesloten in stijl, want het publiek kreeg in Groningen absoluut waar voor haar geld. Vijf sets waren er nodig om tot een winnaar te komen in een spannende wedstrijd, die ook bol stond van de fouten. Uiteindelijk ging de overwinning na vijf sets naar de thuisploeg, waardoor Limax voor het eerst dit seizoen een wedstrijd verloor (22-25, 25-23, 23-25, 25-22, 15-11). Thomas Sleurink, die zijn kans kreeg omdat eerste diagonaal Cal Fisher geblesseerd was, werd samen met de Amerikaanse passer-loper Cole Gillis topscoorder (17 punten). Leon Meier scoorde het meest voor de gasten uit Limburg (16 punten).

Ook de wedstrijd tussen Active Living Orion en Sliedrecht Sport kon als topper bestempeld worden, maar in de praktijk werd het geen moment spannend. Op alle fronten was de koploper in eigen huis de baas en met name Samuli Kaislasalo (16 punten, 3 killblocks) en Tom Koops (16 punten) waren uitstekend op dreef. Sliedrecht Sport was niet opgewassen tegen het aanvalsgeweld en bleef drie sets onder de twintig punten (25-18, 25-17, 25-16).

Draisma Dynamo was in eigen huis te sterk voor Prima Donna Kaas Huizen. De regerend landskampioen maakte met name aanvallend het verschil, door een goed aanvalspercentage (52%). De ploeg uit Huizen deed in de tweede set goed mee, maar dankzij Yannick Bak ging de setwinst ook in die set naar de Apeldoornse club (25-18, 26-24, 25-20). Nagenoeg hetzelfde spelbeeld was er in de wedstrijd tussen Simplex SSS en VoCASA. Slechts één set kwam VoCASA goed mee in Barneveld, maar deed zichzelf in de tweede set tekort door op het tweede setpoint van Simplex SSS de bal buiten de lijnen te slaan (25-18, 26-24, 25-16). In de andere twee sets maakte de thuisploeg in de aanval het verschil, met Bram Berger (14 punten), Steijn van den Bos (12 punten) en Niek Bakker (10 punten) in de dubbele cijfers.


Meer lezen over de BetCity Eredivisie Mannen? Kijk op volleybalkrant.nl voor analyses en interviews!

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn