Zitvolleybal heren

Ook WK-selectie Oranje Zitvolleybal heren bekend

Nog een paar dagen en dan start het WK zitvolleybal 2018 in Nederland. Bondscoach Hans Mater heeft de selectie voor de Oranje zitvolleybal heren rond en zowel zijn team als de zitvolleybal dames zijn klaar voor het WK in eigen land. Bij de heren debuteren Robin van Damme en Robert-Paul Buitendijk op het hoogste niveau.

Het WK in Nederland wordt een mooi evenement op bijzondere speellocaties. Er wordt in diverse grote theaters gespeeld en dat levert een unieke beleving op voor zowel spelers, coaches als voor het publiek. De selectie van de Oranje zitvolleybal dames was een langer bekend (klik hier), nu is ook duidelijk wie de Nederlandse eer gaan verdedigen bij de mannen. 

Bondscoach Hans Mater heeft zijn ploeg rond en de mannen hebben zich optimaal voorbereid op het toernooi in eigen land. Een trainingsstage in Sarajevo en toernooien in Assen en Leverkusen werden afgewerkt en ook trainingsweekenden en fysieke testen werden ondergaan. In de selectie voor het WK zijn 2 debutanten opgenomen: Robin van Damme en Robert-Paul Buitendijk. Edwin Timmerman is na een afwezigheid ook weer bij het Nederlands team aangesloten. De overige heren hebben ervaring met het spelen op een groot mondiaal podium.

De selectie voor het WK bestaat uit:

1.Jacob Hoeksma
2.Tom Poortman
4.Edwin Timmerman
5.Merijn Bruijne 
6.Willem Siepel
7. Loek Hendrix
9.Geert van der Heuvel
10.Robert-Paul Buitendijk
12.Robert-Jelle Breunesse
14. Robin van Damme

Staf:  Bondscoach Hans Mater
Assistent-coach Harry Oomen
Assistent-coach Wietske Idema 
Fysiotherapeut Marc Remie
Teammanager Chris Vleemink 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×