Poule H mannen: Oud-Europees kampioen en Bouter/Varenhorst in Utrecht

Poule H mannen: Oud-Europees kampioen en Bouter/Varenhorst in Utrecht

32 mannenteams strijden deze zomer om de medailles bij het DELA EK Beachvolleybal. We blikken per poule vooruit op het toernooi. Met vandaag poule H bij de mannen waarin Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst het gaan opnemen tegen de Europees kampioen van 2013 Herrera/Gavira (SPA), tegen Krou/Aye (FRA) en tegen Winter/Hörl (OOS).

Het Nederlandse duo Bouter/Varenhorst komt op de Neude in Utrecht een tegenstander van formaat tegen. De ervaren Spanjaarden Pablo Herrera (36) en Adrián Gavira (30), die al sinds 2009 een duo vormen, hebben al veel gewonnen samen. Een van de hoogtepunten was het winnen van het EK in 2013. Dit was al de tweede Europese titel voor Herrera, want 13 jaar geleden, in 2005, werd hij samen met partner Raúl Mesa voor de eerste keer Europees kampioen. In 2004 stond hij ook al in de Olympische finale van Athene met Javier Bosma, maar deze werd verloren. Herrera heeft dus al een heel beachvolleyballeven achter de rug, maar staat nog steeds aan de top. In vrijwel alle World Tour wedstrijden eindigen Herrera/Gavira in de top 10, en gewonnen wordt er ook nog steeds. Op het sterk bezette toernooi van Ostrava, dat veel teams als voorbereiding op het DELA EK Beachvolleybal gebruiken, werden de leiders van het World Tour klassement, de Polen Kantior/Losiak, in de finale verslagen. Het Spaanse duo kan dan ook gezien worden als een van de topfavorieten voor de Europese titel.

Een zware opgave dus voor Bouter/Varenhorst, maar zeker niet onmogelijk. Voor het thuispubliek willen zij alles uit de kast halen om de Spanjaarden te verslaan en eerste te worden in de poule. Sinds dit seizoen vormen de Nederlanders een duo en er werden al mooie resultaten behaald. Op de World Tour van Itapema werden ze 5e en in Den Haag 4e. Deze resultaten geven aan dat ze tot de beste teams van Europa kunnen behoren. Varenhorst staat al een aantal jaar aan de top. Op het WK Beachvolleybal 2015 in eigen land werd de finale met partner Reinder Nummerdor verloren, datzelfde jaar pakte het duo ook brons op het EK. Vorig jaar verloor Varenhorst samen met Maarten van Garderen de strijd om brons op het WK.

Wedstrijdtip: op donderdag 19 juli om 18:30 uur gaan Bouter/Varenhorst en Herrera/Gavira de strijd om de poulewinst aan in de laatste poulewedstrijd op de Neude in Utrecht

Het Franse duo Krou/Aye en de Oostenrijkers Winter/Hörl behoren doorgaans tot de Europese middenmoot. De Fransen lieten onlangs in een sterk deelnemersveld op de World Tour van Doha zien, met een 9e plek, dat ze een team zijn waarvan niet zomaar gewonnen wordt. De Oostenrijkers spelen sinds dit seizoen samen en wisten knap 4e te worden op de 3* World Tour van Kish Island.

Poule H Mannen 760X500

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×