De jongens van Pre Jeugd Oranje hebben hun EK-kwalificatietoernooi in Italië positief afgesloten met een 3-1 zege op Portugal. Het team van bondscoach Albert Cristina eindigt in Vibo Valentia op de vijfde plaats en dat is voldoende om later dit voorjaar mee te mogen doen aan het tweede EK-kwalificatietoernooi.

Bondscoach Albert Cristina startte vandaag met het volgende zevental: Chiel Mecklenfeld (spelverdeler), Xander Bomert (diagonaal), Luuk Steenbergen (midden), Tijn Besselink (midden), Saimen Hage (passer/loper), Elwin Oskam (passer/loper) en Ayhan Can Firat (libero).

Job Veerman en Lukas Sleurink werden later in de wedstrijd in het veld gebracht en ook Jesse Latuhihin en Cas van Dijk maakten korte invalbeurten.

Pre Jeugd Oranje speelde een uiterst spannend duel tegen Portugal, iedere set werd met het minimale verschil van twee punten beslist. De openingsset ging nog naar de Portugezen, maar in de drie sets erna stond Nederland steeds aan de goede kant van de score.

Lukas Sleurink serveerde in twee sets 4 aces. Xander Bomert maakte aan Nederlandse zijde de meeste punten: 19, waaronder 4 killblocks.

Uitslag zondag:

Nederland – Portugal 3-1 (24-26, 25-23, 27-25, 27-25)

Foto: Federazione Italiana Pallavolo

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×