Pre-Jeugd Oranje heeft woensdag opnieuw een overwinning geboekt op het EK U17 in het Turkse Konya. Na de 3-2 overwinning van dinsdag op Turkije, won het team van bondscoach Arnold van Ree vandaag in vijf sets van Finland. Nederlands staat derde in poule A, en strijdt nog mee om een plek in de halve finales.

Bondscoach Arnold van Ree begon net als in de voorgaande wedstrijden met Tieme de Jong (spelverdeler), Kian Macnack (diagonaal), Martijn Brilhuis en Rik Damen (passer/lopers), Luuk Hofhuis en Jesper van Muijden (middens) en Nick Martherus (libero).

Yannick Bak verving vanaf de tweede set Kian Macnack. Jasper Wijkstra viel knap in, en nam in de tiebreak weer de positie van Yannick Bak over.

Nederland keek na de derde set tegen een 2-1 achterstand aan, net als dinsdag tegen Turkije. Net als dinsdag lukte het echter opnieuw om alsnog de zege op te eisen.

Pre-Jeugd Oranje won de spannende vierde set met 25-23 en stoomde vervolgens door in de tiebreak: 15-8.

Martijn Brilhuis werd topscorer met zestien punten, en scoorde maar liefst vijf aces.

Donderdag heeft Pre-Jeugd Oranje een rustdag. Vrijdag vervolgt het team van bondscoach Arnold van Ree het toernooi tegen Griekenland.

Nederland – Finland 3-2 (19-25, 25-20, 16-25, 25-23, 15-8)