De Pre Jeugd Oranje-teams krijgen deze week de laatste kans om zich te plaatsen voor het EK onder 17. De jongens zijn daarvoor afgereisd naar Griekenland, de meisjes spelen net over de Belgische grens in Frankrijk.

Beide jeugdteams deden begin dit jaar tijdens de WEVZA-kwalificatieronde een eerste poging om een startbewijs voor het EK te bemachtigen, maar waren daarin weinig succesvol. Ook nu is de opgave niet bepaald makkelijk. Hoewel uit de vijf poules van elk vier teams de beste twee zich plaatsen voor de eindronde, treffen de Nederlandse teams geduchte tegenstanders.

Bij de jongens is er nog een extra EK-plek beschikbaar voor de beste nummer drie. Nederland speelt in de tweede ronde in Mytilini tegen achtereenvolgens Tsjechië (morgen), Griekenland (zaterdag) en Israël (zondag).

De meisjes stuiten in Marcq-en-Baroeul, net over de Franse grens bij Lille, op Frankrijk (morgen), Spanje (zaterdag) en ook Tsjechië (zondag). Spanje was in januari ook al een van de tegenstanders in de eerste ronde. Die confrontatie verloor Pre Jeugd Oranje met 3-0.

Voor het eerst dit jaar worden de eindrondes van de Europese kampioenschappen onder 17 jaar met 16 teams gespeeld in plaats van 12. De jongens spelen de finaleronde (#EuroVolleyU17W) van 19 tot en met 30 juli in de Montenegrijnse hoofdstad Podgorica. Het eindtoernooi voor de meisjes (11-22 juli) vindt in twee landen plaats: Servië (Vrnjacka Banja) en Hongarije (Bekescsaba).

Selectie Pre Jeugd Oranje Jongens

Midden: Fons Hofman (Taurus), Freek Venema (Twente 05), Joep Sjoers (Twente 05).

Passer/loper: Boris Thumann (Volley2B), Cas Veerman (Huizen), Jordi van Laar (Dynamo Apeldoorn), Bram van der Wel (ZVH), Lucas Blaas (EVV), Stef Koezema (Sudosa-Desto), Michael Janssen (Twente 05).

Spelverdeler: Jelle Denkers (Vocasa), Tom Sonneville (ZVH)

Libero: Micha Lammertink (Dynamo Apeldoorn), Patrick Dokter (Sudosa-Desto).


Selectie Pre Jeugd Oranje Meisjes

Midden: Nina Evers (Peelpush), Susan Dambrink (VCN), Nienke Trossèl (VV Utrecht), Tara van der Sluis (Olhaco).

Passer/loper: Emma Liesting (Rebelle), Roos Grooters (Apollo 8), Saar Meijer (Orion), Yasmine Raatjes (Lycurgus).

Diagonaal: Bloem van Lier (Dinto), Laurine Geerdes (orion).

Spelverdeler: Esmee Radstake (Dynamo), Merel van Dijk (Apollo 8)

Libero: Myrthe Schimmel (VV Utrecht), Yannah Janssen (Peelpush)

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn