Afgelopen weekend vond de BetCity Eredivisie Beach plaats in de oudste stad van Nederland, Nijmegen. Op de historische Waalkade waren drie prachtige velden aangelegd voor het evenement. Het publiek genoot van een fantastisch weekend met spannende finales.

Het damestoernooi bracht een kraker van een halve finale tussen  Rianne Stok/Serena van der Made en Annemieke Driessen/Jasmine Fleming. Drie sets met minimaal verschil waren nodig om de winnaar te bepalen, waarbij de tweede set zelfs met 29-27 werd beslist in het voordeel van Stok/Van der Made. Een mentale opsteker voor het koppel, dat met vertrouwen aan de derde set begon. Met 15-13 trokken zij de wedstrijd en daarmee een finaleplek naar zich toe. Voor Driessen/Fleming was het al de derde driesetter van het toernooi, maar daar bleef het niet bij. In de kleine finale wachtte hen weer een derde set tegen Esther Cramer en Laura Overwater. Deze werd wel winnend afgesloten en daarmee was de bronzen medaille een feit. Ook de finale tussen Stok/Van der Made en Iris Reinders/Lynn van Mill was na twee sets nog niet beslist. In een spannende derde set trok Stok/Van der Made aan het langste eind en wist zich daarmee te verzekeren van hun eerste toernooiwinst van het seizoen. 

Cook/Caldwell geven show weg 
De Amerikaan Cody Caldwell en de Schot Seain Cook veroverden dit weekend de harten van de toeschouwers in Nijmegen. Met hun ogenschijnlijk nonchalante looks en spel mochten ze zich zonder setverlies in de finale melden. Daar wachtte hen Thijmen Heemskerk en Mick Toet: de twee mannen uit Den Haag speelden eveneens een uitstekend toernooi speelden. Het werd het weekend van zenuwslopende wedstrijden, want ook in deze finale moest er een derde set aan te pas komen. In die beslissende set was het verschil duidelijker zichtbaar in het voordeel van Cook/Caldwell. Met 11 tegen 15 werden zij de terechte kampioenen in Nijmegen. Het brons ging naar Lennaert Hogenhout en Elwin Oskam. 

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn