Robbert Andringa breekt middenvoetsbeentje en mist WK

Robbert Andringa breekt middenvoetsbeentje en mist WK

Robbert Andringa heeft woensdag op de training op Papendal zijn middenvoetsbeentje gebroken. De passer/loper moet zes weken in het gips en mist het WK Volleybal in Italië en Bulgarije. Oranje vertrekt donderdag met dertien spelers naar Brazilië voor een serie oefeninterlands.

Nadat vorige week bekend werd dat Fabian Plak het WK moet missen, is de blessure van Robbert Andringa de tweede tegenslag voor het Nederlands team. “Robbert kwam op de training iets verkeerd terecht na een sprong en voelde een klein tikkie”, legt bondscoach Gido Vermeulen uit. “Er was niemand in de buurt, en het leek in eerste instantie wel mee te vallen. Op de foto werd echter een breuk in het middenvoetsbeentje geconstateerd. Robbert moet zes weken in het gips en gaat dus het WK missen. Dit is enorm balen voor Robbert zelf, en ook voor het team waarin hij een vaste kracht is.”

Oranje reist donderdag naar het volleybalgekke Brazilië waar het drie oefenwedstrijden speelt tegen de regerend Olympisch kampioen. De Nederlandse volleyballers maken een tour door het land en spelen hun wedstrijden tegen Brazilië voor vele duizenden toeschouwers.

Wie Robbert Andringa gaat vervangen in de WK-selectie is momenteel nog niet bekend.

Programma oefeninterlands Brazilië:

Dag Wedstrijd Toernooi Locatie
Za. 18-08 Brazilië - Nederland Oefeninterland Brazilië, Brasilia
Ma. 20-08 Brazilië - Nederland Oefeninterland Brazilië, Manaus
Wo 22-08 Brazilië - Nederland Oefeninterland Brazilië, Belem
Foto: fotohoogendoorn.nl / Pim Waslander

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×