Oranje heren

Ron Zwerver officieel opgenomen in Volleyball Hall of Fame

Ron Zwerver is op 18 november officieel opgenomen in de International Volleyball Hall of Fame. De befaamde oud-speler beleefde zaterdag een prachtige ceremonie in het Amerikaanse Holyoke, de geboorteplaats van het volleybal. Zwerver is na Peter Blangé (2012) en Joop Alberda (2014) de derde Nederlander in de Hall of Fame.

Ron Zwerver wordt beschouwd als een van de beste volleyballers uit de Nederlandse geschiedenis, en werd natuurlijk vooral bekend als speler van het gouden Olympische team van 1996. Daarvoor had Zwerver ook al Olympisch zilver gewonnen op de Olympische Spelen van Barcelona in 1992.

Zwerver, die driemaal deelnam aan de Olympische Spelen, maakte zijn debuut op de Olympiade van Seoul in 1988, waar Nederland als vijfde eindigde. Na maar liefst 463 interlands, zes seizoenen in de Italiaanse competitie en een seizoen in de Belgische competitie, stopte Zwerver in 1999 als actief speler.

Zwerver werd verkozen tot beste aanvaller op de WK’s van 1990 en 1994, en in de World Leagues van 1990 en 1991. Daarnaast werd hij verkozen tot MVP van de Olympische Spelen van Barcelona in 1992.

Naast de Nederlander traden dit jaar ook vier anderen toe in de internationale eregalerij: beachvolleyballer Jose Loiola (Brazilië), volleybalster Irina Kirillova (Rusland), coach Anders Kristiansson (Zweden) en bestuurder Jizhong Wei (China).

Ron Zwerver is momenteel actief als coach bij Oregon State Volleyball in de Verenigde Staten.

De ceremonie in Holyoke werd namens de Nevobo en de Nederlandse volleybalwereld bijgewoond door Joop Alberda en Peter Sprenger.

Bekijk hieronder de ceremonie terug (vanaf 3:08:30 met Ron Zwerver):

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×