Op 18 augustus lanceerden Rotterdam Topsport, Gemeente Rotterdam en de Nevobo een nieuwe mobiele game in de Markthal van Rotterdam. De game, genaamd Volley Runner, is ontwikkeld in aanloop naar het FIVB WK Volleybal Vrouwen 2022, dat in Rotterdam, Apeldoorn en Arnhem gespeeld wordt.

Volleyballen verzamelen onder de Euromast
Binnen Volley Runner creëren spelers hun eigen volleybal personage met een uniek landenshirt. Tegen de achtergrond van de Erasmusbrug, Euromast en Kubuswoningen lopen spelers door Rotterdam. Door obstakels te ontwijken en zo veel mogelijk volleyballen te verzamelen, kunnen spelers items inruilen voor hun karakter en kans maken op dagelijkse prijzen zoals WK-tickets, volleybalschoenen of -ballen.

De beste online spelers worden uitgenodigd om hun highscore live te verdedigen tijdens het WK in Ahoy bij een wedstrijd van het Nederlands team. Bovendien kunnen bezoekers van het WK Volleybal meespelen en meekijken op grote interactieve schermen de game spelen.

FIVB WK Volleybal Vrouwen 2022
De Volley Runner game is een samenwerking en initiatief van Rotterdam Topsport, Gemeente Rotterdam, Gelderse Sport Federatie, Nevobo, FIVB en Volleyball World in aanloop naar het WK Volleybal Vrouwen, dat van 23 september t/m 15 oktober plaatsvindt in Rotterdam, Apeldoorn en Arnhem. Daarnaast zijn er verschillende side events tijdens het WK, zoals de volleybal courts op verschillende pleinen in Rotterdam, volleybal clinics op basisscholen en de inzet van de volleybalbus van Nevobo.

Summer of Esports
De Volley Runner game en de pop up stand in de Markthal zijn samen onderdeel van de Summer of Esports, waarin jongeren op het gebied van gaming en esports tijdens de zomervakantie aan tal van activiteiten kunnen deelnemen in Rotterdam.

Download de app snel!
Enthousiast geworden? De game is vanaf nu te downloaden in de App Store/Android Store.

Volley Runner Social Media Template NL FB 1200x630

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn