Daags voor aanvang van de CEV Beach Volleyball Continental Cup Final, het olympisch kwalificatietoernooi, in Den Haag heeft Steven van de Velde helaas geblesseerd af moeten haken. Zijn partner Christiaan Varenhorst zal nu spelen met Ruben Penninga.

Steven van de Velde kampte sinds enkele weken met een blessure en is niet op tijd hersteld voor de start van de Continental Cup Final die morgen begint en tot en met zaterdag wordt afgewerkt. In de afgelopen weken hebben Christiaan Varenhorst en Ruben Penninga al samen getraind.

Door de vervanging is de ranking veranderd. Varenhorst en Van de Velde waren samen als eerste gerankt dit het toernooi, de combinatie tussen Varenhorst en Penninga staat als vijfde op de ranking. Het andere Nederlandse duo van Stefan Boermans en Yorick de Groot schuift op naar de vierde plaats, wat betekent dat zij het hoogstgeplaatste team van Nederland zijn.

Het gevolg van die wissel is dat Boermans / De Groot het eerste team van Nederland is en zal uitkomen tegen de als tweede geplaatste teams van andere landen. Varenhorst en Penninga nemen het dus op tegen Team 1. Voor de achtste finale van woensdag houdt dat in dat Boermans / De Groot speelt tegen Lõhmus / Korotkov. Varenhorst / Penninga neemt het op tegen Nõlvak / Tiisaar, dat als zesde gerangschikt is in Den Haag.

De inzet voor het OKT Beach blijft hetzelfde, als Nederland het toernooi bij de mannen weet te winnen zal het olympische ticket naar Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde gaan.

Koop nu de laatste kaarten!
Er zijn nog steeds enkele kaarten beschikbaar voor het toernooi, koop ze nu via onderstaande button!

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×