Van de 420 teams die begin januari aan de 45e editie van de Volleybaldirect Open (NOJK) begonnen, zijn er nog 222 teams in de race voor één van de nationale jeugdtitels. Aanstaande zaterdag treden ze, verspreid over 16 sporthallen, aan voor de tussenronde van de grootste en meest populaire jeugdkampioenschappen van Nederland. Ook de voor de voorronden vrijgestelde teams komen vanaf overmorgen in actie. Alle 222 gaan ze voor een startbewijs voor de finales op zaterdag 11 april.

Meisjes-A VCN kiezen voor Bekerfinale
Hoewel de A-meiden van VCN uit Capelle aan den IJssel begin januari ook een halve finaleplaats uit het vuur sleepten, zijn zij er zaterdag niet bij. Een aantal van de jongedames schreef onlangs met het eerste damesteam van de club volleybalgeschiedenis door zich als eerste topdivisionist te plaatsen voor de Nationale Bekerfinale. Laudame Financials VCN, zoals de ploeg officieel heet, volleybalt dus zondag in de Maaspoort in Den Bosch tegen regerend landskampioen en titelverdediger Sliedrecht Sport om de nationale beker.

Orion, Sudosa en Dynamo hofleveranciers ½ finales
Terug naar de Volleybaldirect Open. Rabobank Orion uit Doetinchem, het Assense Sudosa-Desto en SV Dynamo drongen met het maximumaantal van acht teams door naar de halve finales. Stadsgenoot van laatstgenoemde, Dros Alterno, Sliedrecht Sport en Apollo 8 uit Borne zijn met ieder zeven teams komende zaterdag ook goed vertegenwoordigd. Allemaal maken ze nog aanspraak op de Jaap van Kasteel trofee voor best presterende vereniging overall, die na de finaleronde wordt vergeven. Vorig jaar was deze voor Sudosa-Desto.

De meeste halve finalisten, 79, komen uit regio Oost, vanuit regio West wisten 52 teams zich te plaatsen voor de halve eindstrijd. Regio Noord levert 47 teams, regio Zuid wordt zaterdag vertegenwoordigd door 44 teams. 

Regio

JA

MA

JB

MB

JC

MC

J6

M6

Totaal

Noord

6

10

4

8

1

9

3

6

47

Oost

7

16

7

14

8

9

5

13

79

West

9

5

6

8

6

7

4

7

52

Zuid

5

8

3

10

1

7

4

6

44

Totaal

27

39

20

40

16

32

16

32

222


Strategische teamsamenstellingen

Bob Dixon, Nevobo’s coördinator Jeugdkampioenschappen, verwacht een hele serie aangepaste teamopgaveformulieren zaterdag. “Spelers uit teams die de halve finales niet wisten te bereiken, mogen binnen de eigen vereniging in een ander hoger team opnieuw worden ingezet. Veel middelgrote, goed presterende, maar ook andere clubs maken dankbaar gebruik van die mogelijkheid.” 

De halve finales vormen ook een prima gelegenheid om talentvolle scheidsrechters ervaring op te laten doen. “De zogenaamde Masterclass van het arbitragecorps fluit daarom de wedstrijden van de A-jeugd”, legt Dixon uit. 

Alle halve finalisten
Klik hier voor een overzicht van alle halve finalisten van de Volleybaldirect Open 2020. Een overzicht van wie in welke sporthal speelt, hoe het toernooi in elkaar steekt etcetera vind je op Nevobo.nl. Publiek is van harte welkom: in alle sporthallen is de toegang gratis. 

Volg de halve finales met Mijn Volleybal app
De teamprogramma’s van de Volleybaldirect Open vind je in de Mijn Volleybal app onder de teampagina van de club. Klik op ‘zoeken’ rechts bovenin, type de naam van de vereniging, of het gaat om een meisjes- (M) of jongensteam (J) en de categorie (A, B, C of CMV) in (bijvoorbeeld Sliedrecht Sport JA, Zovoc JB, Krekkers MA, de Bevers MC, etc.).

Op deze manier kun je in de Mijn Volleybal app ook je team toevoegen aan je favorieten, waarna eigen wedstrijden automatisch terecht komen in de eigen agenda en ook de uitslagen op de voet kunnen worden gevolgd.

 

Foto: Foto: Ronald Hoogendoorn

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn