Vanavond wonnen Sliedrecht Sport en Apollo 8 de eerste halve finales om het landskampioenschap. VC Sneek en Djopzz Regio Zwolle Volleybal werden allebei met 3-0 verslagen. Volgende week spelen de teams de tweede wedstrijd voor een plekje in de finale.

Vrouwen
Apollo 8 won vanavond met overtuigende cijfers van Djopzz Regio Zwolle Volleybal (25-18, 25-16 en 25-17). In deze eerste van twee halve finales kreeg de Zwolse ploeg de servicepass niet goed onder controle, waardoor de speelsters te weinig tot scoren kwamen. In de derde set had Apollo 8 maar liefst zeven matchpoints om de winst binnen te slepen. De eerste werd – kenmerkend voor de wedstrijd - verzilverd met een ace van Fleur Meinders.

VC Sneek begon de eerste set van de andere halve finale met drie punten voorsprong, maar op de service van Jolijn de Haan scoorde Sliedrecht Sport zeven punten op rij. De ploeg gaf het daarna niet meer weg en won de eerste set met 25-21. In de tweede set ging het tot de 24-24 gelijk op, waarna Sliedrecht twee punten op rij scoorde en zo een 2-0 voorsprong in sets nam. De ploeg maakte het sterk af in de derde set (25-18) en heeft volgende week genoeg aan twee sets om zeker te zijn van een plekje in de finale.

Kijk hieronder de wedstrijd tussen VC Sneek en Sliedrecht Sport terug.

De wedstrijd in de B-poule tussen Voltena en Lammerink Installatiegroep/Set-Up’65 eindigde vanavond in een vijfsetter. Na een sterke openingsset van Voltena (25-14) pakte de ploeg uit Ootmarsum de tweede set. De derde set werd wederom met ruime cijfers gewonnen door de thuisploeg (25-15), maar Set-Up’65 wist een vijfde set af te dwingen. Daarin trok Voltena alsnog de winst naar zich toe.

Uitslagen
Voltena – Lammerink Installatiegroep/Set-Up’65 3-2 (25-14, 20-25, 25-15, 24-26, 15-9)
Djopzz Regio Zwolle Volleybal – Apollo 8 0-3 (18-25, 16-25, 17-25)
VC Sneek – Sliedrecht Sport 0-3 (21-25, 24-26, 18-25)

Mannen

Bij de mannen stonden vanavond twee wedstrijden in de B-poule op het programma. VoCASA won de eerste twee sets eenvoudig van ComputerPlan VCN (25-19 en 25-12). In de derde set speelde de ploeg uit Capelle aan den IJssel twee wedstrijdpunten weg, waarna ze hun eerste setpunt van de wedstrijd direct verzilverde. VoCASA kon het in de vierde set wel afmaken: met 25-20 sleepten ze de winst binnen.

In Barneveld won Simplex SSS vanavond met 3-1 van Taurus. De ploeg herovert daarmee de eerste plek in de B-poule, maar speelde wel één wedstrijd meer dan Numidia TopVolleybal Limburg. De ploeg uit Linne neemt het morgen op tegen RECO ZVH. Morgen staat ook de eerste wedstrijd in de best-of-five serie om de landstitel tussen Active Living Orion en Draisma Dynamo op het programma. Om 15.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal in Doetinchem.