Het was de topper van de een-na-laatste reguliere speelronde in de eredivisie heren. Sliedrecht Sport ontving in De Basis directe concurrent Achterhoek Orion, een rechtstreek duel om de tweede plaats op de ranglijst. Het werd een mooie wedstrijd waarin de thuisploeg de eerste twee sets verloor, maar daarna keihard toesloeg en met 3-2 (22-25, 18-25, 25-18, 25-17, 15-12) won. De promovendus is weer de trotse nummer twee.

In de eerste set werd het meteen heel spannend. De twee topploegen gaven elkaar niks cadeau en het ging erg lang gelijk op. Het was Achterhoek Orion dat in de slotfase van de set het hoofd koel hield en met een sterke service werd het verschil gemaakt: 22-25. Dat gaf de ploeg uit Doetinchem duidelijk veel vertrouwen.

Na een nederlaag in eigen huis (1-3 voor Sliedrecht) had Achterhoek Orion wat goed te maken. De ploeg speelde in een hoog tempo in de tweede set en daar had de thuisploeg even geen antwoord op. Een ruime voorsprong gaf de ploeg uit de Achterhoek niet meer uit handen: 18-25 winst en daarmee een mooie 0-2 voorsprong in sets.

Maar de Sliedrechtse heren bleven keihard knokken voor het massaal aanwezige publiek. Met meer servicedruk en veel aanvallende variaties vocht de ploeg zich terug in de strijd om de tweede plek op de ranglijst: 25-18. Ook de vierde set werd een prooi voor de thuisploeg, de ploeg liet wederom zien dat ze een grote aanwinst zijn voor de eredivisie en dat ze de ‘traditionele top-drie’ kunnen uitdagen. Met de setwinst (25-17) dwong de thuisploeg een beslissende vijfde set af.

De vijfde set werd erg spannend, de teams gingen vol voor de zege en gaven alles. De lokale trots sloeg op de cruciale momenten toe en maakte het thuispubliek zeer blij met de winst: 15-12. Dankzij de zege staat Sliedrecht Sport weer op de tweede plek in de eredivisie.