Sloetjes met Vakifbank op jacht naar prolongatie wereldtitel

Sloetjes met Vakifbank op jacht naar prolongatie wereldtitel

Oranje-international Lonneke Sloetjes gaat op het WK voor clubteams, dat morgen van start gaat, voor titelprolongatie. Vorig jaar pakte ze met haar Turkse ploeg Vakifbank Istanbul de gouden medaille door Rio de Janeiro Vôlei Clube in de finale met 3-0 te verslaan. De ploeg van Giovanni Guidetti, ex-bondscoach van de Nederlandse volleybalvrouwen, neemt het in poule A op tegen het Braziliaanse Minas Tênis Clube, het Franse Volero Le Cannet en het Chinese Zhejiang Women’s Volleyball Club.

Toernooiopzet

Het FIVB Women’s Club World Championship, zoals het toernooi officieel heet, start dinsdag 4 december en vindt plaats in Shaoxing (China). Net als bij de variant voor mannen, wordt er gespeeld in twee poules van vier teams. Sloetjes zal met Vakifbank bij de eerste twee in de poule moeten eindigen om door te gaan naar de halve finale. Deze wordt gespeeld op zaterdag 8 december. Een dag later is de wedstrijd om het brons en de finale.

Programma

De 28-jarige diagonaal begint dinsdag om 13:00 uur (Nederlandse tijd) met een wedstrijd tegen Zhejiang Women’s Volleyball Club. Bekijk hieronder het hele programma:

Datum

Tijd

Wedstrijd

Dinsdag 4 december

13:00 (NL-tijd)

Zhejiang Volleyball Club – Vakifbank Istanbul

Woensdag 5 december

07:00 (NL-tijd)

Vakifbank Istanbul – Volero Le Cannet

Vrijdag 7 december

10:00 (NL-tijd)

Vakifbank Istanbul – Minas Tênis Clube

Livestream

Alle wedstrijden op het FIVB Women’s Club World Championship zijn te zien bij VolleybalTV voor €4,99.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×