"Shock! Netherlands beat Brazil in spectacular match!" Dat kopte de wereldvolleybalbond na de zeer verrassende zege van het Nederlands mannenteam met 3-1 op het WK van 2018. Niemand had deze overwinning van het 'kleine' Nederland tegen de regerend olympisch kampioen zien aankomen. In aanloop naar het toernooi werd nog drie keer met duidelijke cijfers verloren van de Brazilianen, maar op deze 15e september van 2018 was alles anders. Thijs ter Horst en Dirk Sparidans kijken aanstaande zaterdag om 20.00 uur in de derde aflevering van #Smashback terug op deze historische zege.

Ziggo Sport-presentator Bas van Veenendaal neemt de Lange Mannen mee terug naar een prachtig volleybalresultaat van bijna twee jaar geleden. Het WK begon voor Nederland nog met een 3-0 verlies tegen Canada. De dag erna werd China verslagen met 3-1, maar dat was enigszins 'ingecalculeerd'. Toen brak de grote dag aan dat olympisch kampioen Brazilië, met toppers als Bruno, Wallace en Lucas binnen de gelederen, de tegenstander was.

De eerste set werd nog verloren, maar duidelijk was dat Nederland zich niet zomaar gewonnen zou geven. Met flair, zonder ook maar een beetje in te houden, grepen de mannen van bondscoach Gido Vermeulen de 'kanaries' bij de keel. Nederland kreeg meer en meer grip op het spel van Brazilië en langzaam kwam de overtuiging dat er gewonnen kon worden. Met in de hoofdrol een uitblinkende Wouter ter Maat, Thijs ter Horst, Michaël Parkinson in het blok en een sterk spelende Daan van Haarlem dwong Oranje de Zuid-Amerikanen op de knieën. De grootste verrassing op dat WK was een feit.

Bekijk hieronder de promo voor de derde aflevering van #Smashback.

Zaterdag om 20.00 uur zenden we de wedstrijd hier uit op Volleybal.nl en op Facebook. Dank aan Ziggo Sport, dat de beelden beschikbaar stelde. De beelden blijven twee weken beschikbaar.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×