Arnold van Ree vertrekt in augustus na bijna acht jaar als talentcoach Papendal. Ook eindigen zijn taken als bondscoach Jong Oranje mannen. De Nevobo heeft nog geen opvolger voor de oud-international.

Het vertrek van Van Ree heeft te maken met de nieuwe richting die de technische leiding bij de Nevobo inslaat. “Met onze keuze voor een nieuwe weg van opleiden bij de mannen, past in onze ogen ook een ander type leidende Talentcoach dan Arnold is”, aldus technisch manager Jeroen Rauwerdink.

Voordat Van Ree in 2016 werd aangesteld als Talentcoach Papendal vervulde hij al meerdere functies bij de nationale selecties. De oud-international was onder vier bondscoaches assistent en videoscout bij zowel de Lange Mannen als de Volleybaldames. Ook coachte hij meerdere lichtingen van Pré- Jeugd, Jeugd en Jong Oranje bij zowel de dames- als herenlijn.

Belangrijke bijdrage

Rauwerdink: “In de jaren bij de Nevobo heeft Arnold een belangrijke bijdrage geleverd aan het Nederlandse topvolleybal, niet in de laatste plaats door het vormgeven en leidinggeven aan het programma voor het Talentteam en het coachen van de jeugdteams.

Daar zijn we hem dankbaar voor. Arnold is iemand die we ook hebben leren kennen als een trainer/coach die zich met hart en ziel voor zijn programma en zijn jongens heeft ingezet.”

De Nevobo heeft een profiel voor een nieuwe Talentcoach nagenoeg afgerond en wil binnenkort de werving en selectie van een opvolger starten.

Foto: Ronald Hoogendoorn

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn