Sophie van Gestel en Marloes Wesselink op puntenratio naar tussenronde

Sophie van Gestel en Marloes Wesselink op puntenratio naar tussenronde

Sophie van Gestel en Marloes Wesselink hebben zich op bijzondere wijze geplaatst voor de tussenronde van het DELA EK Beachvolleybal. Het Nederlandse team, dat dankzij een wildcard mag deelnemen, verloor haar laatste poulewedstrijd van Letland, maar overleeft dankzij een beter onderling puntenratio toch de poulefase.

Sophie van Gestel en Marloes Wesselink begonnen de dag in Utrecht goed toen ze in hun tweede poulewedstrijd met 2-1 van het Finse duo Lahti / Parkkinen wonnen. Later op de dag verloren ze in hun derde en laatste poulewedstrijd echter met 2-0 van Letland (Kravcenoka / Graudina).

Achter poulewinnaar Duitsland eindigden Nederland, Finland en Letland gelijk in punten. In die situatie wordt het onderlinge puntenratio berekend, zonder de resultaten tegen de poulewinnaar mee te nemen. Via deze omweg eindigden Van Gestel en Wesselink als derde in poule D.

“Na onze nederlaag tegen Letland dachten we eigenlijk dat we uitgeschakeld waren”, erkent Marloes Wesselink. “Maar toen we goed gingen rekenen kwamen we erachter dat we het toch hadden gered. We zijn heel blij dat we ons verblijf op dit EK nog mogen verlengen!”

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×