Spanje te sterk voor Duitsland in Rotterdam

Spanje te sterk voor Duitsland in Rotterdam

Een spannende achtste finale bij de vrouwen vanavond. De Duitse en Spaanse dames vochten om een plek in de kwartfinale die op vrijdagavond plaatsvond in Rotterdam. De Duitsers wisten in het begin van de eerste set de voorsprong te pakken (10-7), maar de time-out van Spanje had succes. Ze denderden over Behrens en Ittlinger heen en wonnen de set met 17-21 met dank aan Kim Behrens die de laatste bal uit sloeg.

In de tweede set kwamen de Duitsers uiteindelijk ook op voorsprong (12-9), maar weer was het een time-out die de wedstrijd brak. Ook de aanmoediging van de vriend van Behrens, de Nederlandse beachvolleyballer Steven van de Velde, kon de Duitsers niet helpen. Smashes van Lobato en Fernández hielden de Spaanse dames op de been en zorgden ervoor dat zij de winst binnen haalden (17-21). De personal support voor de Spanjaarden was voor hen wel erg belangrijk: “Mijn familie was er, die supporteren me veel. Dat helpt ook echt”, aldus Angela Lobato.

Fernández over de winst: “Het was zo’n moeilijke wedstrijd, ze zijn zulke goede rivalen. We probeerden goed te spelen, dat was het enige doel dat we hadden. Elk punt was belangrijk, we hebben de wedstrijd gewonnen dus we zijn zo blij.”

Voor de Duitsers Kim Behrens en Sandra Ittlinger eindigt hier het toernooi. Morgenavond om 19:45u spelen Lobato en Fernández tegen de Nederlandse dames Sanne Keizer en Madelein Meppelink in de kwartfinale in het stadion in Rotterdam.

Koop nu je tickets voor deze spannende Oranje avond naast het ss Rotterdam.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×