Dit weekend spelen alle topploegen alweer hun vijfde wedstrijd in de A-poule. Op het programma onder meer een duel tussen bekerfinalisten Draisma Dynamo en Samen Lycurgus. Bij de dames strijden Booleans/VV Utrecht en Djopzz VC Zwolle Topvolleybal zaterdagavond om de koppositie.

Heren
Sliedrecht Sport en Active Living Orion trappen de speelronde zaterdagavond om 20.00 uur af in Sporthal De Basis, waar de uitploeg favoriet is. Orion won drie van hun vier duels in de A-poule, terwijl Sliedrecht tot nu toe alles verloor en met nul punten onderaan de ranglijst bungelt. Een half uur later begint het duel tussen Draisma Dynamo (nr. 1) en Samen Lycurgus (nr. 2), die dit seizoen al drie keer eerder tegenover elkaar stonden. Tot drie keer toe moest het duel in vijf sets beslist worden: Dynamo won de twee wedstrijden in de reguliere competitie, maar Lycurgus zegevierde in de strijd om de Supercup. Op zondag besluit Numidia VC Limax de speelronde thuis tegen Simplex SSS. In de reguliere competitie wisten de Limburgers twee keer met 3-0 te winnen, is drie maal scheepsrecht voor SSS of schrijft Limax opnieuw een overwinning bij?

In de B-poule spelen RECO ZVH en Prima Donna Kaas Huizen, de huidige nummers 1 en 2, tegen elkaar. Beide teams hebben na drie speelrondes negen punten achter hun naam staan. Dat geldt ook voor VoCASA, de nummer 3, die het zaterdagavond opneemt tegen hekkensluiter Taurus.

Programma

230317 programma Eredivisie 1

Dames
Ook bij de dames staan de nummers 1 en 2 dit weekend tegenover elkaar. Koploper Booleans/VV Utrecht speelt zaterdagavond voor eigen publiek tegen Djopzz VC Zwolle Topvolleybal, dat met één punt minder op de tweede plek staat. Daarnaast een duel tussen Apollo 8 en Sliedrecht Sport. Beide teams verzamelden tot nu toe negen punten en zullen gebrand zijn op een overwinning om zo aansluiting met de top te houden. De laatste wedstrijd in de A-poule gaat tussen Friso Sneek en Visser Assen/Sudosa-Desto.

De teams in de B-poule komen zondagmiddag in actie. Hekkensluiter ARBO Rotterdam/FAST won dinsdagavond verrassend de eerste halve bekerfinale van topploeg Sliedrecht Sport en hoopt zondag hun eerste punten in de B-poule te pakken. In Omnisport Apeldoorn staat het team tegenover Draisma Dynamo. Daarnaast staat een duel tussen Voltena en Peelpush op het programma.

Programma

230317 programma Eredivisie 2

Livestreams
De wedstrijden zijn live te volgen op volleybal.nl. Via de programma’s van de dames en heren kom je bij de livestreams uit.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn