Het nieuwe Eredivisie seizoen is alweer even onderweg, tijd om alle teams wat beter te leren kennen! In 'Speler in the picture' vertellen verschillende Eredivisie spelers/speelsters over hun leven, hun doelen en het verloop van het seizoen. Vandaag stelt Jannes van der Ham zich voor. Deze middenman stapte afgelopen zomer over van VV Zaanstad naar Active Living Orion: "Nu heb ik toch al mooi een Supercup medaille in de kast hangen!"

1 Jannes Van Der Ham Website Formaat
Orion H1 Dynamo H1 2019 8

Wie ben je?
Ik ben Jannes van der Ham, 24 jaar en middenman bij Active Living Orion. Daarnaast studeer ik HBO Civiele techniek.

Hoelang speel je al bij Active Living Orion? 
Dit wordt mijn eerste jaar in Doetinchem, na een geweldig seizoen bij VV Zaanstad te hebben gespeeld. Daar ben ik begonnen als een soort joker voor alle posities. Na blessures van diverse spelers, ben ik blijven plakken op de middenpositie, dit heeft wel een heel mooi vervolg gekregen. Een aanbieding van een topploeg had ik echter niet verwacht en nu heb ik toch al mooi een Supercup medaille in de kast hangen!

Waar ben je je carrière begonnen?
Ik ben begonnen bij de mini's van Odin. Deze vereniging ging later fuseren als Jonas, die nu nog steeds bestaat. Bij Croonenburg ben ik de jeugd (A, B, C) doorlopen en wilde daarna hogerop gaan bij Zaanstad. Daar kwam het echter niet van, ik werd intern gevraagd bij Beachvolleybal Team Nederland. 

Wat is jouw sterkste punt in het veld? 
Ik ben goed in het lezen van het spel. Ik kijk goed naar de aanvallers en streep de opties af. Een ander sterk punt is het wegspelen van de midden op de buitenkanten, doordat ik me altijd aanbied voor de aanval. 

Wat is jouw grootste (volleybal)blunder?
Ik heb een seizoen gespeeld bij Inter Rijswijk, waar ik dan als passer-loper zou spelen. De samenwerking met de staf ging dat seizoen alleen niet als gewenst. Ik ben daarom tijdens het seizoen uitgestapt. Achteraf had ik meer moeten praten, ook met mijn teamgenoten over de situatie. Dat ik halverwege ben gestopt, is daarom wisselend opgevat, dit had ik voor kunnen zijn met communicatie. 

Ben je tevreden met de resultaten van jouw team tot zover?
Ja, uitgezonderd een klein smetje uit tegen Sliedrecht. Maar we mogen zeker niet ontevreden zijn. We hebben gezien dat Sliedrecht ook gewoon een heel goed team is, dat we niet mogen onderschatten. Het winnen van de Supercup en in de competitie winnen van Draisma Dynamo is een heerlijk gevoel. Ik kan mij niet herinneren dat ik twee keer in een seizoen van Draisma Dynamo won. 

Wat is jouw doel dit seizoen? 
Simpel: Supercup (gewonnen), Beker en landskampioenschap!

Welk moment uit je carrière is je het meest dierbaar?
Nou, het moment dat ik voor het eerst op midden ging, ik een wedstrijd speelde in Wijk aan Zee en ik iemand afblokte. Dat moment heeft mij doen denken of ik niet gewoon een middenman kon zijn. Je ziet tot hoever ik het geschopt heb hierdoor! Ook het EK Beachvolleybal en het intern mogen bij BTN hebben veel met mij gedaan. 

Wat wil je nog graag in je carrière bereiken?
Dat vind ik lastig te zeggen. Voor het eerst een jaar bij een topploeg spelen is al een doel op zich geweest. Maar hoe het gaat uitpakken zal andere doelen met zich mee brengen. 

Foto: Rudy Biekart (hoofdfoto)

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×