Het nieuwe Eredivisie seizoen is alweer even onderweg, tijd om alle teams wat beter te leren kennen! In 'Speler in the picture' vertellen verschillende Eredivisie spelers/speelsters over hun leven, hun doelen en het verloop van het seizoen. De eerste speler van dit jaar is Michael van Leeuwe, middenman van Sliedrecht Sport: "Mijn doel is om dit seizoen aan Nederland te laten zien dat we meer zijn dan een middenmoter."

Wie ben je?
"Mijn naam is Michael van Leeuwe, ik ben 31 jaar oud. Ik woon samen met mijn vriendin, pasgeboren zoontje en hond in Sliedrecht, tegenover Sporthal De Basis. Tot mijn 24e heb ik in Zevenhuizen gewoond, daarna ben ik naar Sliedrecht verhuisd. Mijn volledige volleybalcarrière ben ik middenman geweest. Dit seizoen wordt mijn vierde seizoen als aanvoerder van Sliedrecht Sport Heren 1."

Hoelang speel je al bij Sliedrecht Sport? Waar ben je je carrière begonnen?
"Ik ben bij Nesselande (nu ZVH) begonnen in de jeugd. Op mijn achttiende heb ik de overstap naar ‘de blauw-witten’ gemaakt. Bij Sliedrecht heb ik 2 seizoenen in Heren 2 en inmiddels alweer twaalf seizoenen in Heren 1 gespeeld. In deze tijd heb ik van de tweede divisie tot de Eredivisie gespeeld."

Wat is jouw sterkste punt in het veld?
"Als middenman is mijn hoofdtaak blokkeren, daar ligt mijn focus. Dus ik denk dat dit mijn beste punt is. Daarnaast heb ik een strakke service in huis, die de laatste jaren een steeds sterker wapen is geworden."

Wat is jouw grootste (volleybal)blunder?
"Hmm... ik heb meerdere blunders gemaakt in mijn carrière, maar ik kan er niet direct een benoemen die heel bijzonder is. Als ik er een moet noemen, dan denk ik aan deze: tijdens een oefenwedstrijd werd er een bal over het net gepasst door de tegenstander. Ik dacht de bal met mijn vuist naar beneden te slaan, maar dat verliep helaas niet volgens plan. In mijn enthousiasme raakte ik de bal net iets anders, waardoor de bal in een streep de tribunes invloog."

Ben je tevreden met de resultaten Sliedrecht Sport tot zover?
"Ik ben tot nu toe zeer tevreden. We hebben een goede voorbereiding gedraaid en zijn inmiddels geweldig aan het nieuwe seizoen begonnen. De eerste drie wedstrijden hebben we met ruime cijfers gewonnen. Mijn team staat daardoor op een gedeelde eerste plek, daar kan ik niet ontevreden over zijn."

Wat is jouw doel dit seizoen?
"Mijn doel dit seizoen is om met ons team aan Nederland te laten zien dat wij meer zijn dan een middenmoter. Wij kunnen de traditionele top het vuur aan de schenen leggen, dat hebben we vorig jaar al laten zien."

Welk moment uit je carrière is je het meest dierbaar?
"Het kampioenschap in de Topdivisie en daarmee de promotie naar de Eredivisie. Dit doel heb ik vanaf mijn komst bij Sliedrecht Sport voor ogen gehad. Als dat dan na jaren hard werken bereikt wordt, is dat heel dierbaar."

Wat wil je nog graag in je carrière bereiken?
"We hebben vier keer achter elkaar in de halve finale van de Nationale Beker gestaan, ik zou graag een keer die finale halen!"

Speler In The Picture Michael V Leeuwe
Bron: Niels de Jager       Foto: Brian Cleton

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×