Stubbe en Van Iersel overtuigend van start op EK

Stubbe en Van Iersel overtuigend van start op EK

Joy Stubbe en Marleen van Iersel zijn het DELA EK Beachvolleybal gestart met een mooie overwinning. In Apeldoorn werd het 21-18 en 21-18 tegen het Tsjechische duo Martina Bonnerová en Sarka Nakladalova. Stubbe: “We moesten even inkomen, maar pakten het goed op. Een prima start.”

In de eerste set was het begin nog wel voor de Tsjechische dames, maar met de luidruchtige aanmoedigingen van het enthousiaste publiek in Apeldoorn kwamen Stubbe en Van Iersel al snel weer op gelijke hoogte. Dankzij een mooi blok van Stubbe en een fout van de Tsjechen werd het 16-15 voor Oranje en namen de Tsjechen een time-out. Stubbe en Van Iersel bleven rustig en maakten het netjes af: 21-18.

Ook in de tweede set hadden de Nederlandse dames de regie in handen. Ze speelden netjes en Stubbe was erg sterk aan het net. Het werd wederom 21-18 voor de Oranje dames dankzij een harde laatste smash van Stubbe. Die was blij dat het DELA EK Beach eindelijk begonnen is. “Het was heel even wennen, dat is vaak zo in een eerste wedstrijd in een toernooi. We moesten duidelijk even inkomen maar hebben snel omgeschakeld en gingen beter spelen.”

Stubbe was trots op de mindset van het duo. “We hebben de regie in handen gehouden ook toen er een klein fladder windje in het stadion kwam. We creëerden een ruime voorsprong en dat speelt lekker. Maar ook toen we achter stonden in de eerste set bleven we heel rustig en kalm. Dat is fijn.” 

Haar maatje Van Iersel keek ook tevreden terug. “Een mooie start van het toernooi zo, ik had eigenlijk nog beter gewild maar het was wel effectief. Ik geniet hier in het Apeldoornse stadion.” Ook Stubbe is blij met het Apeldoornse publiek. “Wat is het gaaf hier, een super enthousiast publiek. Je voelt de energie, dat is heel fijn spelen.”

 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×