Stubbe en Van Iersel verliezen in achtste finale nipt van Duitsland

Stubbe en Van Iersel verliezen in achtste finale nipt van Duitsland

Voor Joy Stubbe en Marleen van Iersel is het DELA EK Beachvolleybal geëindigd in de achtste finale. Een grote teleurstelling voor de Nederlandse speelsters, die in de poulefase drie keer wonnen maar nu nipt hun meerdere moesten erkennen de het Duitse topteam Laboureur/Sude. In Apeldoorn eindigde de spectaculaire strijd in 0-2 (20-22, 25-27).

Het Duitse topteam won afgelopen zondag nog het zilver op de Gstaad Major en is dit seizoen erg sterk bezig in de World Tour. Op het EK begon het topteam niet goed en daardoor eindigden ze als tweede in hun poule. Stubbe en Van Iersel werden poulewinnaar maar troffen het niet met de loting. Ze werden aan Laboureur/Sude gekoppeld, het als eerste geplaatste team.

In een kolkend stadion op het Marktplein in Apeldoorn leverde dat een prachtige achtste finale op, het publiek zat constant op het puntje van zijn stoel. Stubbe en Van Iersel vochten keihard en gaven alles, maar het mocht niet baten. Duitsland sloeg keihard toe in de beslissende fase en won, al was het dan wel met minimaal verschil, met 2-0 (20-22 en 25-27). 

De teleurstelling droop van het gezicht van Van Iersel af. “Dit is ontzettend balen en niet zoals we dit EK hadden voorgesteld. Pech met de loting, maar zo willen we niet kijken. Om kampioen te worden, moet je van iedereen winnen. We hebben alles gegeven en dit was een duel van hoog niveau, misschien wel finalewaardig. Heel zuur, helaas hoort dat ook bij topsport.”

Stubbe baalde ook als een stekker en hield het kort. “We hebben zelf veel kansen gecreëerd, zonde dat we ze dan niet afmaken. We hebben het hier echt zelf in handen, maar doen het niet. Daar komt nu veel teleurstelling bij kijken.”

Bloem en Sinnema ook uitgeschakeld

Ook voor Laura Bloem en Jolien Sinnema is het toernooi voorbij. In Den Haag verloren ze met 1-2 (18-21, 21-18, 8-15) van de Russinnen Ukolova/Birlova. Na een sterke poulefase met drie 2-0 overwinningen, eindigde het toernooi voor de dames van Beachvolleybal Team Nederland op de teleurstellende negende plek.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×