Saskia van Hintum is per 1 januari 2023 gestopt als talentcoach bij Beachvolleybal Team Nederland (BTN). De Vughtse was in 2022 verantwoordelijk voor de opleiding van de vrouwen van Jong Oranje in Den Haag. Van Hintum nam eind december na het Future toernooi in thuisbasis Sportcampus Zuiderpark afscheid. Brecht Piersma, een van haar pupillen, eindigde op dit internationale eindejaarstoernooi samen met Emi van Driel op de hoogste trede van het hoogste podium.

Van Hintum werd per 1 mei 2022 aangesteld als talentcoach bij BTN. Tussen 2006 en 2012 was ze ook al werkzaam voor het nationale beachvolleybalprogramma. In 2022 boekte ze mooie successen met haar atleten. Zo wonnen Brecht Piersma en Wies Bekhuis de nationale titel op het strand van Scheveningen. Piersma en Bekhuis veroverden ook zilver op het Queen of the Court toernooi van Rio de Janeiro en brons op de Future toernooien van Leuven en Myslowice. Op het EK U22 in Vlissingen, de oudste leeftijdscategorie voor junioren, eindigde het duo op de vierde plaats. Vorige week won het jonge team goud op de Queen of the Court Finals in Doha.

Brecht Piersma won samen met Desy Poiesz brons op het EK U20 in Turkije. Daarnaast werden er verschillende medailles gewonnen in de Nightwatch Eredivisie Beach en op nationale Queen of the Court toernooien door al haar atleten.

Saskia van Hintum is gestopt bij BTN vanwege een fundamenteel verschil van inzicht over talentontwikkeling binnen het Nederlandse volleybal. Zij wordt voorlopig vervangen door voormalig bondscoach Casper Groenhuijzen.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn