Zaterdag 28 mei wordt in Emmeloord het Nationaal Gesloten Jeugd Kampioenschap gespeeld (NGJK). De beste competitieteams uit de vier regio’s zullen strijden om de nationale titel. Om dat te vieren, hebben we vier bijzondere 'Team in de Spotlight' specials. Daarin stellen we uiteraard een aantal teams aan je voor die in actie komen op het NGJK. Vandaag maak je kennis met Inter Rijswijk JB1, Vives MA1, Dinto MB1 en Prima Donna Kaas Huizen JC1.

Vanuit de topklasse en de regiofinale CMV 6 in regio West zijn er 8 teams die meedoen aan het NGJK. Wij wensen alle teams heel veel succes!

Teams NGJK regio West

Jongens A: Taurus - Houten
Jongens B: Inter Rijswijk - Rijswijk
Jongens C: Prima Donna Kaas Huizen - Huizen
Meisjes A: Vives - Ijsselstein
Meisjes B: Dinto - Warmenhuizen
Meisjes C: Dinto - Warmenhuizen
CMV 6: De Boemel - Tuitjenhorn
CMV 6: Vives – Ijsselstein

Hieronder lichten we een aantal enthousiaste teams uit regio West uit.

Inter Rijswijk Jongens B1

Inter Rijswijk JB1
Inter Rijswijk JB1 beleeft succesvol seizoen: winterkampioen in de hoofdklasse, winnaar van het Holland Top Jeugd toernooi, bekerfinalist regio West en kampioen in de Topklasse. Dit allemaal ongeslagen en daarmee de terechte vertegenwoordiger van regio West op het NGJK. Ook op het NOJK van afgelopen maart heeft dit team een eervolle vijfde plaats behaald. Vooral de halve finale ronde, waarbij van Alterno (de kampioen vorig jaar) werd gewonnen, was memorabel. Uitzonderlijke prestatie omdat Marit, Sven, Jasper, Jim, Tobias, Joeri, Kees, Thomas, Nick en Daniel dit seizoen voor het eerst in deze samenstelling met elkaar optrekken. Onder de bezielende leiding van Aafke Verbrugge trainen de spelers elke week keihard en vol enthousiasme. Het is mooi, dat dit nu ook beloond wordt met een plek bij het NGJK. Inter Rijswijk Jongens B1 en hun alom gevreesde tribune-ouders kijken dan ook uit naar een leuk en spannend toernooi!

Wat is jullie strijdplan in aanloop naar het NGJK?

Het strijdplan is heel simpel: gaan voor elke bal!

Wat is het belangrijkste dat jullie gaan doen op 28 mei?

Het belangrijkste wat we gaan doen is plezier maken, genieten en ons uiterste best doen. Er is eerder gebleken dat er dan hele mooie resultaten behaald kunnen worden.

Wat is jullie yell?

Plezier maken kost niks!!!!! 

Vives Meisjes A1 Jpg

Vives MA1

Hoe komt het dat jullie als team zo goed zijn geworden en naar het NGJK mogen?

Vives MA1 is een jong team wat hard geknokt heeft om te komen waar ze nu zijn. Het overgrote heeft nog de B-leeftijd, maar samen heeft dit team laten zien dat zij absoluut al een niveau hoger aankunnen. De meiden zijn het eerste deel van het seizoen gestart in de hoofdklasse A en zijn daar een stevige kampioen geworden. De topklasse leek een flinke uitdaging te worden, maar de meiden hebben met hun wilskracht laten zien dat ook dat in hun straatje ligt. Met een mooie tweede plaats is ook de tweede helft heel goed afgesloten! Door goede begeleiding van Jos  Snijders en Henk Witvoet hebben de meiden een mooie ontwikkeling doorgemaakt en zijn ze een heel hecht team geworden. Tijdens het mooie seizoen hebben de meiden het ook super goed gedaan in de beker rondes. 14 mei wordt dan ook de bekerfinale gespeeld in Vianen, wat ook een mooie prestatie is.

Wat is jullie strijdplan in aanloop naar het NGJK?

Na de bekerfinale nemen de meiden helaas afscheid van hun trainers Jos en Henk en zal het stokje worden overgedragen aan de drie trainers die ook het huidige Vives Dames 1 trainen. Hans, Henk en Henk zullen de meiden in de weken voor de finale gaan leren kennen én klaarstomen voor dit toernooi. Dat is een flinke uitdaging, maar de meeste meiden hebben al wel eens meegetraind met Dames 1, dus ze kennen hun nieuwe trainers al aardig goed. Aangezien de meiden al aardig geleerd hebben om te knokken voor elk punt zal het vast helemaal goed komen.

Wat is het belangrijkste dat jullie gaan doen op 28 mei?

Plezier maken en genieten van het feit dat ze dit toernooi samen kunnen spelen. De meiden mogen trots terug kijken op dit mooie seizoen.

Wat is jullie yell?

De yell die de meiden die gebruiken is 'fiesta'. Volleybal is een groot feest, en dat vieren we samen!

Dinto Meisjes B1

Dinto MB1
De meisjes B1 van Dinto zijn een gezellig en hecht team en enkele meiden spelen al jaren samen. Ze draaien al sinds CMV niveau 6 bij de top van Nederland mee. De laatste vier competitieseizoenen hebben ze zich elk jaar geplaatst voor de finaleronde van het NGJK. Hier zijn ze in het seizoen 2012-2013 bij CMV N6 tweede geworden, in 2013-2014 werd een vierde plaats bij de C-jeugd behaald en in 2014-2015 als tweedejaars C werden de meiden derde. Ook dit seizoen 2015-2016 hebben deze Dinto meiden als eerstejaars B zich weer geplaatst voor het NGJK door kampioen te worden in de topklasse meisjes B zonder een wedstrijd te verliezen. Voor aanvoerder Denise Goemans is het de vijfde keer op rij dat ze meedoet aan het NGJK.

In de competitie van de regiobeker West meisjes groep B 2015-2016 speelt dit team de finale op 14 mei in Vianen en moet tegen Taurus MB1 uitmaken wie de schaal mee naar huis neemt. Als voorbereiding voor de bekerfinale en het NGJK speelt Dinto MB1 een internationaal meerdaags jeugdtoernooi (MJT) in Doezem van 4 t/m 7 mei en ook enkele extra trainingen staan voor de komende weken op het programma.

Wat is het belangrijkste dat jullie gaan doen op 28 mei?

Op de finaledag 28 mei proberen de meisjes hun beste spel te spelen of dit lukt zal de vorm van de dag leren.

Wat is jullie yell?

De yell van Dinto MB1 is “Hey Hoppa” en “Lets go”

Het Dinto MB1 team bestaat uit: Denise Goemans, Linda Schipper, Fleur Burger, Jorunn Geerdink, Nikki Landman, Lynn Ooijevaar, Jamilla Mosch, Jente Schrieken, Melissa Boersen en coach Bob Versteegh.

Prima Donna Kaas Huizen Jongens C1

Prima Prima Donna Kaas Huizen JC1
Prima Donna Kaas Huizen Jongens C1 is een jong maar ambitieus team. Met twee tweedejaars C-tjes, drie eerstejaars C's en drie mini's, vormen de jongens vanaf de eerste dag van dit seizoen een hecht team. Door het ontbreken van een hoofdklasse in de najaarscompetitie begonnen de mannen dit jaar op een klein veld met een lager net. Gelukkig was er na de winterstop wel een topklasse. Hierin heeft PDK Huizen Jongens C1 prachtige wedstrijden met rivaal Taurus JC1 uitgevochten, waarin Huizen uiteindelijk zegevierde. Ook de finale van het Holland Top Toernooi ging tussen PDK Huizen en Taurus en ook hier trok PDK Huizen met 2-1 als winnaar aan het langste eind. Beide teams gaven in alle vijf de wedstrijden het voorbeeld hoe jeugd met elkaar om moet gaat. Respect, met een gezonde rivaliteit. En als de andere ploeg die dag wat sterker was, dan was dat maar zo.

Hoe komt het dat jullie als team zo goed zijn geworden en naar het NGJK mogen?

Door keihard trainen (2x2 uur trainen en 3 uur zondag training op de Prima Donna Kaas Volleybalschool) is er een mooi basis gelegd voor prachtige resultaten. Voeg daaraan een geweldige vechtersmentaliteit toe en het succes is te verklaren. Prima Donna Kaas Huizen Jongens C1 heeft meerdere keren flinke achterstanden goed weten te maken.

Wat is jullie strijdplan in aanloop naar het NGJK?

Lekker fanatiek tot 28 mei 2016 doortrainen, met een wekelijkse extra training in het zand.

Wat is het belangrijkste dat jullie gaan doen op 28 mei?

Genieten van dit extra volleybaltoetje, ons uiterste best doen en dan zien we wel waar het schip strandt.

Wat is jullie yell?

Huiiiiiiiiiiiiiiizen!

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn