De TeamNL Lange mannen beginnen woensdag aan de laatste VNL-pouleweek. Op de Filipijnen wil de selectie van bondscoach Roberto Piazza plaatsing voor de Final Round in Polen afdwingen. Om die doelstelling te bereiken moet een plek bij de beste acht landen van de Volleyball Nations League worden veiliggesteld.

Succesvolle week in Ahoy

In een volgepakte RTM Stage wonnen de TeamNL Lange Mannen twee weken geleden van China (3-0) en Iran (3-2). De wedstrijden tegen Polen en Servië werden in vijf sets verloren. Door die resultaten zijn de Lange Mannen twee posities geklommen op de wereldranglijst. Nederland staat op dit moment op plek 10. In het VNL-klassement bezet Nederland momenteel de achtste plek.

Selectie TeamNL Lange Mannen

De selectie van bondscoach Roberto Piazza kent slechts een wijziging ten opzichte van de selectie die in Rotterdam acte de présence gaf. Midden Michaël Parkinson blijft achter in Nederland. Hij wordt vervangen door Luuc van der Ent die in de eerste speelweek al deel uitmaakte van de selectie.

Laatste pouleweek

Inmiddels is de ploeg afgereisd naar Pasay. Die stad ligt op het eiland Luzon, het grootste eiland van de Filipijnen. Op de Filipijnen moeten de Lange Mannen zich definitief zien te plaatsen bij de beste acht landen. Nederland speelt achtereenvolgens tegen: Canada, Brazilië, Japan en Slovenië.

Canada

Canada staat op dit moment op plek 15 op de wereldranglijst. In deze VNL-editie wist Canada tot dusver twee overwinningen te behalen. In hun VNL-openingswedstrijd werd Cuba verslagen (3-2). Tijdens de voorbije speelweek werd Bulgarije met 3-1 aan de kant gezet. De laatste twee keer dat de TeamNL Lange Mannen en Canada tegenover elkaar stonden won Canada beide keren met 3-0.

Brazilië

Een dag na de wedstrijd tegen Canada treedt Nederland aan tegen de nummer 3 van de wereldranglijst. Ook in het huidige VNL-klassement staat Brazilië op de derde plaats. Van de afgelopen acht wedstrijden won Brazilië er zes. In de eerste week werd verloren van Cuba (2-3) en in de tweede week was VNL-koploper Japan met dezelfde cijfers te sterk (2-3).

Japan

Japan is na Brazilië de voorlaatste tegenstander op de Filipijnen. De nummer zes van de wereld is momenteel de aanvoerder van het VNL-klassement. Japan verloor deze VNL-editie nog geen wedstrijd. In totaal stond Japan zeven sets af. Tijdens de vorige editie van de VNL was Japan in het Braziliaanse Brasilia met 3-1 te sterk voor de TeamNL Lange Mannen.

Slovenië

Na de wedstrijd tegen Japan kunnen de TeamNL een dagje op adem komen. Op zondagochtend wordt de derde pouleweek afgesloten tegen Slovenië. Die ploeg staat twee plekjes (8) boven Nederland (10) op de wereldranglijst. In het VNL-klassement staat de Balkanploeg momenteel op plek vier. Eind mei speelden de TeamNL Lange Mannen twee oefenwedstrijden tegen Slovenië. Beide keren stapte Slovenië na vijf sets als winnaar van het veld.

Programma

5 juli om 09.00 uur Nederland – Canada (Ziggo Sport)

6 juli om 05.00 uur Nederland – Brazilië (Ziggo Sport)

7 juli om 13.00 uur Nederland – Japan (Kanaal 13 en Ziggo Sport Voetbal)

9 juli om 09.00 uur Nederland – Slovenië (Ziggo Sport)

Kijk voor de meest actuele versie van het uitzendschema op www.ziggosport.nl

Selectie TeamNL Lange Mannen

Rugnummer

Roepnaam

Naam

Positie

1

Siebe

Korenblek

Midden

2

Wessel

Keemink

Spelverdeler

3

Maarten

van Garderen

Passer/loper

4

Thijs

ter Horst

Passer/loper

5

Luuc

van der Ent

Midden

6

Sil

Meijs

Spelverdeler

7

Gijs

Jorna

Passer/loper

8

Fabian

Plak

Midden

12

Bennie

Tuinstra

Passer/loper

14

Nimir

Abdel-Aziz

Diagonaal

16

Wouter

ter Maat

Diagonaal

18

Robbert

Andringa

Passer/loper/libero

22

Twan

Wiltenburg

Midden

30

Niels

Lipke

Libero

Foto: FIVB.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn