In de Rabobank Super Series treffen de Oranje volleybaldames drie internationale topteams. Op Volleybal.nl stellen we de drie teams voor die met Oranje strijden om de titel. Vandaag: Italië. Kan Nederland revanche nemen op ‘de Azzurri’? Op 6 juni verloor de ploeg van bondscoach Jamie Morrison in Rotterdam, in de Volleyball Nations League, namelijk met 2-3 (25-18, 23-25, 25-19, 15-25, 8-15) van de talentvolle Italianen.

Woensdag 8 augustus kan Oranje voor eigen publiek revanche nemen voor de nederlaag in de Volleyball Nations League (VNL), in Hoogenveen staan de volleybaldames dan weer tegenover Italië. Het team zal met de staf zeker de beelden terugkijken van de nederlaag in Rotterdam om met een strijdplan te komen. De Italiaanse ploeg is flink aan het verjongen, ze hebben een gemiddelde leeftijd van 23 jaar, maar toonde in de VNL aan al zeer degelijk te kunnen spelen.

Italië is altijd al een sterk volleyballand, met een ijzersterke competitie en telkens weer nieuwe, jonge topspeelsters. In 2007 en 2009 werd de ploeg Europees kampioen en vorig jaar veroverden ze het zilver in de World Grand Prix. Davide Mazzanti werd na de Olympische Spelen van 2016 de nieuwe bondscoach en hij zette de verjonging in.

De 19-jarige Paola Egonu is de ster van het team, op jonge leeftijd is ze al van grote waarde voor de Italiaanse ploeg. Ook in de wedstrijd tegen Nederland in Rotterdam maakte ze het verschil. Met haar blokkering maakte ze het Oranje bijzonder lastig en was ze goed voor in totaal 27 punten.

Anna Danesi is de andere ster van Italië. Ze is maar liefst 198 cm lang en is een belangrijke pion in de Azzuri op de middenpositie. Ze is al zeer ervaren en speelt op hoog niveau bij Imoco Volley, maar is ook nog maar 22 jaar. Een ploeg die de komende jaren dus veel mooie dingen kan laten zien, maar voor het WK in Japan nog te onervaren lijkt. De Italianen haalden dit seizoen de Final Six van de VNL net niet, maar zullen in de Rabobank Super Series alsnog vol voor goud gaan.  

Meer informatie over de Rabobank Super Series
Van 7 t/m 12 augustus spelen de volleybaldames de Rabobank Super Series. In een vierkamp neemt Oranje het op tegen Rusland, Turkije en Italië. De poulewedstrijden (7 t/m 9 augustus) worden in Het Activum in Hoogeveen gespeeld. Daarna verhuizen de teams naar het Indoor Sportcentrum in Eindhoven voor de (halve) finales op 11 en 12 augustus. Hier vind je alle informatie over de Rabobank Super Series. 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn