Topdivisionist Laudame Financials VCN in bekerfinale

Topdivisionist Laudame Financials VCN in bekerfinale

Waar eindigt het bekersprookje van topdivisionist Laudame Financials VCN? Het dak ging er vanavond af in Sporthal De Oostgaarde in Capelle aan den IJssel toen de lokale trots weer een eredivisionist uitschakelde in het bekertoernooi. Na twee verloren sets won VCN alsnog met 3-2 van VC Sneek. Ze spelen op 16 februari in de finale tegen Sliedrecht Sport.

Ongeloof. Dat was bij de speelsters en staf van Laudame Financials VCN van het gezicht af te lezen. Ze vierden een feestje, maar konden het ook nauwelijks bevatten. Hun bekersprookje was al prachtig door het behalen van de halve finale, maar is nu zelfs uitgebreid.

VC Sneek was gewaarschuwd want de topdivisionist had Eurosped al met 3-0 uit de beker geknikkerd. De start van de Friese ploeg was dan ook fel en er leek na twee sets een snel eind te komen aan het bekersprookje van VCN. Sneek won de eerste set met 17-25 en de tweede met 21-25. 

Maar mede dankzij de massale steun van het thuispubliek kreeg VCN er weer geloof in. Ze gingen vrijer spelen en namen meer risico. Dat leverde resultaat op. De nummer 2 van de topdivisie sloeg hard toe en dwong met een ijzersterke derde set (25-14) en een goed vierde set vol strijdlust (25-18) een allesbeslissende vijfde set af.

Daarin vocht VCN hard voor elk punt en Sneek had geen antwoord op die vechtlust. De Friese ploeg probeerde het nog, maar VCN zat op rozen en maakte elk lang punt af. Het werd 15-11 en het dak ging er af van vreugde. Een mooi volleybalsprookje in De Oostgaarde met een laatste hoofdstuk in Den Bosch op 16 februari.

Verdedigen

Sliedrecht Sport gaat dan proberen de beker te verdedigen. De regerend landskampioen en bekerhouder won in de halve finale op bezoek bij Apollo 8 na een volleybalspektakel met 2-3 (25-23, 24-26, 20-25, 25-13,14-16). 

Het was een prachtige strijd die eigenlijk geen winnaar verdiende, het publiek genoot van hoogstaand topvolleybal. Sliedrecht Sport wist in de vijfde set op het cruciale moment toe te slaan en mag proberen de beker te behouden.

1 ding is al zeker, een Zuid-Hollandse ploeg wint in Den Bosch de beker. De strijd tussen een topdivisionist en de regerend landskampioen, iets om naar uit te kijken. VCN heeft wederom niets te verliezen als grote underdog. Wordt het een sprookje met goud?

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×