Van Driel en Schoon veroveren goud op World Tour 1 Star Alba Adriatica

Van Driel en Schoon veroveren goud op World Tour 1 Star Alba Adriatica

Emi van Driel en Raisa Schoon hebben weer een topprestatie geleverd. De speelsters van de Kadijk Beach University hebben de titel gewonnen op de World Tour 1 Star toernooi in het Italiaanse Alba Adriatica. Zowel in de halve finale als in de finale wonnen de Nederlandse dames van het thuisland. Katja Stam en Julia Wouters veroverden het brons.

Op het 1-ster toernooi in de Italiaanse badplaats Alba Adriatica stonden zondagochtend twee Nederlandse teams in de halve finale. Een volledig Nederlandse finale was mogelijk, maar die kwam er niet. Emi van Driel en Raisa Schoon haalden de finale wel, ze wonnen met 21-18, 15-21 en 15-12 van het Italiaanse duo Frasca/Barboni.

Katja Stam en Julia Wouter gingen voor een Nederlandse finale, maar ze wisten de halve finale niet winnend af te sluiten. De speelsters van Beachvolleybal Team Nederland moesten hun meerdere erkennen in het Italiaanse team Traballi/Zuccarelli. Het werd 19-21 en 17-21 voor het thuisspelende duo.

Strijd om brons

Stam en Wouters kwamen later vanmiddag weer in actie, ze gaven nog 1 keer alles om wel winnend af te sluiten in Alba Adriatica en met een medaille naar huis te gaan. Dat lukte de BTN-meiden, ze wonnen overtuigend met 21-16 en 21-17 van Frasca en Barboni.

Weer goud

Emi van Driel en Raisa Schoon gingen sterk van start in de finale tegen Italië. Ze speelden een hele sterk finale en lieten zien dat ze veel in huis hebben. Met gevarieerd en heel fel spel wonnen de ze finale overtuigend met 21-17 en 21-11. 

Na het goud op het FIVB 1-ster toernooi in Göteborg is het de tweede titel op de World Tour voor de speelsters van de Kadijk Beach University. Een hele knappe prestatie van twee jonge meiden! 

Mexime van Driel en haar partner Iris Reinders, ook van de Kadijk Beach University, debuteerden in Alba Adriatica als team op de World Tour. Via de kwalificatie kwamen ze het toernooi binnen en ze behaalden een verdienstelijke vijfde plek.

Get Image
Gallery Pic 151
Gallery Pic 152
Gallery Pic 149
Gallery Pic 150 Cropped
Get Image7 Xgmgwbz
Foto: FIVB/CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×