Beachvolleybal Team Nederland

Varenhorst en Bouter samen verder, Van Garderen kiest voor zaal

Beachvolleyballers Christiaan Varenhorst (27 jaar) en Jasper Bouter (21 jaar) blijven definitief in 2018 samen spelen binnen Beachvolleybal Team Nederland. Varenhorst vormde in de zomer van 2017 een koppel met Maarten van Garderen (28 jaar), en eindigde met hem als vierde op het wereldkampioenschap in Wenen. Van Garderen heeft nu definitief gekozen om zijn carrière in de zaal voort te zetten.

In februari 2017 werd bekend dat Maarten van Garderen met Christiaan Varenhorst een zomer zou gaan beachvolleyballen. Varenhorst was op zoek naar een nieuwe partner nadat Reinder Nummerdor op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro zijn laatste wedstrijd had gespeeld als beachvolleyballer.

Zoals afgesproken zou Van Garderen een zomer lang met Varenhorst gaan beachvolleyballen om vervolgens terug te keren naar de Italiaanse zaalcompetitie. Eind januari 2018 zou Van Garderen een definitieve keuze maken voor beachvolleybal of zaalvolleybal.

Reactie Maarten van Garderen

Van Garderen, die sinds september 2017 uitkomt voor het Italiaanse topteam Azimut Modena, heeft nu definitief gekozen voor zaalvolleybal. “Ik heb afgelopen zomer met veel plezier samen gebeachvolleybald met Christiaan”, vertelt Van Garderen. “Ook de samenwerking met de staf van BTN en de bondscoaches Gijs Ronnes en Jochem de Gruijter is erg goed bevallen. Na de zomer ben ik begonnen bij het Italiaanse Azimut Modena. Het spelen voor zo’n grote topclub heeft mij voor het zaalvolleybal doen kiezen. Ik heb lang geïnvesteerd in mijn zaalcarrière, en ik ben nu op het punt beland dat ik de vruchten hiervan kan plukken. Ik wil graag prijzen winnen in Italië en daar alles voor geven. Dat heeft me doen besluiten om te kiezen voor de zaal.”

Maarten Van Garderen Modena Uitsnede

Maarten van Garderen

Varenhorst door met Bouter

Christiaan Varenhorst trainde en speelde gedurende de afwezigheid van Van Garderen door met BTN-talent Jasper Bouter. Het duo won in september 2017 goud op het NK en eindigde in januari 2018 op een zeer knappe vierde plaats op het DELA Beach Open in Den Haag.

Reactie bondscoach Gijs Ronnes

“Ik vind het jammer dat Maarten niet gekozen heeft voor beachvolleybal, maar we gaan nu over tot de orde van de dag”, vertelt bondscoach Gijs Ronnes. “We waren voorbereid op dit scenario, dus wat dat betreft komt de beslissing van Maarten niet als donderslag bij heldere hemel. Ook in Jasper Bouter hebben we veel vertrouwen en we gaan hard aan het werk om hem fysiek en mentaal klaar te stomen voor het spelen van topwedstrijden.”

Reactie Christiaan Varenhorst

“Ik respecteer de keuze die Maarten geeft gemaakt, al vind ik het wel vervelend dat hij niet heeft gekozen om door te gaan met mij”, aldus Christiaan Varenhorst. “Aan de andere kant ben ik professioneel genoeg om de knop om te zetten en door te gaan. Ik ga sowieso naar Tokio, en dat ga ik nu met Jasper doen. Afgelopen zomer hebben we bij BTN bewezen dat we iemand snel kunnen opleiden tot topspeler. Jasper heeft inmiddels ook laten zien wat hij al kan, daarvan zijn onze NK-titel en de vierde plaats op het DELA Beach Open het resultaat.”

EK Beachvolleybal 2018 in Nederland

In juli 2018 wordt het EK Beachvolleybal in Nederland gespeeld. De speelsteden zijn Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Apeldoorn.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×