Nadat het internationale beachseizoen eerder deze maand geopend werd in Doha, is de Beach Pro Tour nu neergestreken in Brazilië. Recife host het eerste Challenge-toernooi van het seizoen, dat vandaag van start gaat met de kwalificaties. Christiaan Varenhorst en Leon Luini strijden vanaf 18.00 uur om een plek in het hoofdtoernooi.

Christiaan Varenhorst en Leon Luini vormen sinds mei 2023 een koppel en hebben tot nu toe drie toernooien samen gespeeld, met een vijfde plek op het Challenge-toernooi van Edmonton als hun beste resultaat. Deze week beginnen ze het nieuwe seizoen in Recife, de hoofdstad van de Braziliaanse staat Pernambuco. Op het Challenge-toernooi, het op één na hoogste niveau van de Beach Pro Tour, starten ze in de kwalificatie.

Om 18.00 uur Nederlandse tijd treden ze in de eerste kwalificatieronde aan tegen de Braziliaanse Pedro De Oliveira en Gabriel Santiago. De Brazilianen vormen sinds het begin van dit jaar een koppel en hebben al snel succes geboekt door in februari een bronzen medaille te winnen op een continentaal toernooi in Bolivia. Varenhorst en Luini staan een stuk hoger op de ranglijst, maar de Brazilianen zullen het publiek aan hun zijde hebben. De winnaars van deze confrontatie gaan door naar de tweede kwalificatieronde, waar ze om 22.10 uur strijden voor een plek in het hoofdtoernooi tegen de winnaars van het duel tussen Pedrosa/Campos uit Portugal en het Braziliaanse koppel Vinicius/Heitor.

Competitieformat
Per gender hebben 24 teams zich rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi. Na twee kwalificatierondes komen hier nog acht teams bij, waarna ze worden verdeeld over zes poules met elk vier teams. In elke poule neemt het hoogst gerangschikte duo het op tegen het laagst gerangschikte koppel, en de nummers twee en drie strijden eveneens tegen elkaar. De winnaars van deze openingswedstrijden duelleren daarna voor de poulewinst, terwijl de verliezers vechten voor een plek in de knock-outfase.

Programma & livestreams

Dag

Tijd (NL)

Teams

Do 21 maart

18.00 uur

Pedro/Gabriel (BRA) - Varenhorst/Luini


Alle wedstrijden zijn (betaald) te volgen op VolleyballWorld via VB.TV.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn