De tweede dag van het NK Beach in Scheveningen bracht geen grote verrassingen. Bij de heren wonnen zowel Boermans/De Groot als Varenhorst/Van de Velde met overtuiging drie wedstrijden, waarmee ze zich direct plaatsten voor de laatste vier. Bij de dames lukte dit de zussen Van Driel en Stam/Schoon.

Heren
Stefan Boermans en Yorick de Groot zetten hun goede vorm van de afgelopen weken door tijdens dit NK Beach, ze gunden vandaag geen enkele tegenstander meer dan 15 punten in één set. In de kwartfinale namen ze het op tegen Thijmen Heemskerk en Erik Nijland, die de dag ook begonnen met twee overwinningen. Beide duo's lieten mooi spel zien, maar de winnaars van het zilver op het EK waren duidelijk de betere partij (21-12, 21-15). Heemskerk/Nijland krijgt morgenochtend nog een herkansing, zij strijden dan tegen Rik Damen en Sam van der Loo voor een plekje in de halve finale.

Ook Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde kunnen terugkijken op een geslaagde dag. Leon Luini en Thijs Nijeboer, bekend van de Volleycast, waren de tegenstanders in de kwartfinale. Het werd een spannend duel in het The Hague Beach Stadium. Varenhorst/Van de Velde wisselden meerdere malen in de wedstrijd van positie, waardoor ze allebei wat blokpunten meepakten en zo de overwinning binnenhaalden (21-18, 21-17). Voor Luini/Nijeboer wacht nu een herkansing tegen Quinten Groenewold en Mees Sengers.

Dames
De zilveren medaille-winnaars van het EK bij de dames zijn ook op dreef. Katja Stam & Raïsa Schoon wonnen vandaag drie keer met overtuiging. In de kwartfinale versloegen ze het nieuwe duo Esmee Priem en Iris Reinders, dat sinds een aantal weken samenspeelt, met ruime cijfers (21-11, 21-13). Stam/Schoon mag zich morgen melden in de halve finale, Priem/Reinders speelt de herkansing tegen Sarah van Esch en Anique Tavenier.

Ook Mexime en Emi van Driel veroverden een plekje bij de laatste vier. Na twee vlekkeloze overwinningen aan het begin van de dag, troffen ze in de kwartfinale Brecht en Emma Piersma. Het werd een ware zussenstrijd in Scheveningen, die tot op het einde spannend bleef. De gehele derde set ging gelijk op, maar uiteindelijk waren het de zusjes Van Driel die aan het langste eind trokken (21-19, 10-21, 17-15). Brecht en Emma Piersma komen morgen in actie tegen Annemieke Driessen en Jessica Smit voor een plekje bij de laatste vier.

Zondag: herkansingen & finales
De dag start morgenochtend vroeg: om 09.00 uur worden de herkansingen in het damestoernooi gespeeld. Om 09.50 uur strijden de heren voor de laatste plekken bij de top 4, waarna om 10.40 uur de halve finales beginnen. De finale van de dames staat gepland om 16.00 uur, die van de heren om 17.00 uur. Klik op de button hieronder voor het gehele programma!

Koop nog snel je tickets!
Wil jij erbij zijn als de nieuwe kampioenen gehuldigd worden? Koop dan nog snel je tickets! Een kaartje kost €7,50 en is inclusief consumptie.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×