Afgelopen week waren de Lange Jongens in Portugal om deel te nemen aan het WEVZA-Toernooi. Na vijf dagen lang elke dag een wedstrijd te spelen, eindigen de Lange Jongens uiteindelijk op een mooie vierde plek. De Franse leeftijdgenoten kronen zich tot winnaar van het toernooi.

Groepsfase
Het avontuur van het team onder leiding van bondscoach Arnold van Ree begon op 1 juli tegen Italië. Het bleek een valse start voor Nederland: Italië won de wedstrijd met 3-0. De volgende dag, wanneer België de tegenstander is, herpakken de Lange Jongens zich. Dit keer winnen ze de wedstrijd met 3-0. In de laatste groepswedstrijd is gastland Portugal de tegenstander. Nadat Oranje ook hier de overwinning binnensleept (3-1), is het verzekerd van een plek in de halve finale.

Halve finale
In die halve finale is Frankrijk de tegenstander. Ondanks dat Nederland in de laatste set nog heel dichtbij komt, zijn de Fransen met 3-0 te sterk. De Lange Jongens zijn veroordeeld tot de wedstrijd om plek 3. In die wedstrijd is Duitsland de tegenstander. De eerste twee sets gaan naar onze oosterbuur, maar de derde is voor Oranje. In set 4 komen de Lange Jongens met een stand van 20-25 net te kort om er een beslissende set uit te slepen. De wedstrijd gaat met 3-1 verloren.

Zo eindigen de Lange Jongens op de vierde plek op dit WEVZA-Toernooi in Portugal.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn