In het GelreDome sluiten de Nederlandse volleybalsters zondagmiddag de eerste poulefase van het WK af met een wedstrijd tegen Italië, één van de favorieten voor de wereldtitel. De ploeg van bondscoach Davide Mazzanti staat met 12 punten uit 4 wedstrijden bovenaan in Poule A.

Italië is regerend Europees kampioen en won die titel ook in 2007 en 2009. Eén keer werden de Italiaanse volleybalsters wereldkampioen: in Berlijn (2002) pakten ze de titel ten koste van de Verenigde Staten. Op het vorige WK, in 2018, kwamen de Italianen ook dichtbij het goud, maar in de finale verloren ze nipt van Servië. Dit jaar wordt het team van bondscoach Davide Mazzanti gezien als één van de grootste kanshebbers voor de wereldtitel. In de Volleyball Nations League won de ploeg 10 van hun 12 poulewedstrijden, waarna ze domineerden in de knock-outfase van het toernooi. Met een 3-0 overwinning op Brazilië claimden de Italiaanse volleybalsters uiteindelijk het goud.

Nederland - Italië
In juni stonden Nederland en Italië voor het laatst tegenover elkaar. In de VNL ging Oranje hard onderuit tegen de Zuid-Europeanen, die toen nog zonder vedette Paola Egonu speelden. Een jaar eerder knokte Nederland zich in de VNL naar een 3-2 overwinning. Voor het duel op zondagmiddag zijn de Italianen de absolute favoriet.

Na het verlies van België kunnen de volleybaldames alle punten goed gebruiken: de behaalde punten uit de eerste groepsfase worden namelijk meegenomen naar de tweede groepsfase.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn