De Nederlandse volleybalsters hebben vanmiddag met 3-2 verloren van Bulgarije in de Volleyball Nations League. Oranje ging met 2-1 in sets aan de leiding, maar speelde te wisselvallig om de zege veilig te stellen. Vrijdag om 15.00 uur treft de equipe van bondscoach Avital Selinger Italië, de vicewereldkampioen.

Basisopstelling

Bondscoach Avital Selinger begon met dezelfde basisopstelling als woensdag tegen China: Britt Bongaerts (spelverdeler), Celeste Plak (diagonaal), Marrit Jasper en Fleur Savelkoel (passer/lopers), Eline Timmerman en Juliët Lohuis (middens) en Myrthe Schoot (libero).

Elles Dambrink verving Celeste Plak vanaf de tweede set. Sarah van Aalen en Jolien Knollema vielen in.

Matig begin

Oranje begon zeer matig aan de wedstrijd en kreeg weinig voor elkaar in de eerste set. Met name passend ging er veel mis, een probleem dat de hele wedstrijd zou blijven terugkomen. Na het kansloze verlies van de eerste set, moest Nederland het tij zien te keren vanaf de tweede set.

Oranje draait rollen om

Met Elles Dambrink als diagonaal voor Plak slaagde Oranje daar knap in. De rollen waren in de tweede en derde set compleet omgedraaid, en Nederland legde Bulgarije haar wil op.

Met een 2-1 voorsprong op zak leek het lek boven, maar niets was minder waar. Nederland verviel in oude fouten en kwam er in de vierde en vijfde set niet meer aan te pas. Oranje leverde weinig servicedruk, terwijl Bulgarije wel keer op keer de Nederlandse passlinie pijnigde.

Geen kans in vijfde set

In de beslissende vijfde set liep Bulgarije snel uit naar 7-1, en die klap kwam Nederland niet meer te boven.

Vrijdag tegen Italië, zondag tegen Servië

Oranje speelt vrijdagmiddag om 15.00 uur haar derde wedstrijd op rij, Italië is dan de tegenstander. Op zaterdag is Nederland vrij, op zondag staat de laatste wedstrijd van deze ronde op het programma tegen wereldkampioen Servië.

Bekijk op deze pagina hoe je de wedstrijden van Nederland op de Volleyball Nations League kunt volgen.

Uitslag donderdag:

Bulgarije – Nederland 3-2 (25-15, 12-25, 19-25, 25-15, 15-7)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn