Eredivisie Heren

Zaanstad tankt vertrouwen tegen Advisie/SSS

De mannen van Zaanstad verloren zaterdag in eigen huis met 1-3 van Advisie/SSS, maar toch leverde de wedstrijd een goed gevoel op. Onderin de eredivisie heren is het razend spannend, er zijn nog vier teams die strijden om de felbegeerde zevende plek om de play-outs te ontlopen.

Zaanstad is door de nederlaag tegen Advisie/SSS naar de laatste plaats gezakt, want Vallei Volleybal Prins wist met 3-1 te winnen van het Talentteam. Maar bij Zaanstad keken ze toch met een goed gevoel terug op de wedstrijd tegen SSS. De Barneveldse ploeg heeft zich dit seizoen als uitdager van de traditionele top drie ontpopt en won twee keer van Dynamo en een keer van Orion.

De eerste wedstrijd tussen SSS en Zaanstand werd eenvoudig en snel gewonnen door het Barneveldse team. In Koog aan de Zaan was dat zaterdag heel anders. Voor het eerst dit seizoen kon trainer Vincent Pirovano over de volledige selectie beschikken. Zaanstad had een tactisch plan en had afgesproken om vooral het verstand te gebruiken bij het aanvallen.

SSS heeft een stert blok, waarop vol doorslaan niet altijd effectief is. Zaanstad pakte het effectief op in de eerste set waardoor de score gelijk op ging. Joris Berkhout viel in en scoorde met zijn service een aantal belangrijke punten. De thuisploeg won de openingsset met 25-18. Maar in de tweede set was SSS beter bij de les en viel de servicedruk van Zaanstad weg. De set ging dan ook overtuigend naar de bezoekers: 17-25.

In de derde set bouwde Zaanstad een kleine voorsprong op in de tweede fase van de set. Maar door meerdere servicefouten werd het makkelijk voor SSS, dat profiteerde en met 23-25 de set binnensleepte. Freek Michel, de diagonaal aanvaller van SSS, kwam steeds meer op stoom. In de vierde set maakte hij het verschil. Toch had Zaanstad na een tijdje een antwoord en kwam Michel minder aan de bal.

Met een 20-17 voorsprong ging Zaanstad de slotfase in, maar de overtuiging ontbrak vooral aanvallen. SSS boog de achterstand om en ging er met 24-26 met de volledige buit vandoor. Trainer Pirovano blikte dan ok met een dubbel gevoel terug. "Best wel zuur om de kans op punten tegen een top vier team zo door de vingers te laten glippen. Aan de andere kant waren we wel blij met het spel en het feit dat we er zo’n spannende wedstrijd van maakten. Dat laatste gevoel overheerste, zeker na het debacle van vorige week."

Er staan voor Zaanstad nog drie wedstrijden in de reguliere competitie op het programma. Volgende week uit tegen directe concurrent Inter Rijswijk, daarna nog tegens de nummers 2 (Orion thuis) en 3 (Dynamo uit). De wedstrijd tegen Inter Rijswijk kan een belangrijke worden in de 'degradatiestrijd'. Wie ontloopt de play-outs nog en komt in de kampioenspoule terecht?

Uitslagen eredivisie heren:

Zaanstad - Advisie/SSS 1-3 (25-18, 17-25, 23-25, 24-26)
SV Land Taurus - Abiant Lycurgus 0-3 (18-25, 25-27, 25-27)
Seesing Personeel Orion - Inter Rijswijk 3-1 (24-26, 25-19, 25-16, 25-22)
Draisma Dynamo - Coniche Zwolle 3-1 (25-22, 25-16, 19-25, 25-15)
Talent Team Papendal/Arnhem - Vallei Volleybal Prins 1-3 (27-25, 22-25, 23-25, 22-25)

Foto: Gilbert Bronkhorst - Facebook VV Zaanstad h1

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×