De Nederlandse zitvolleyballers zijn vandaag als achtste geëindigd op het Europees Kampioenschap in Turkije. Oranje verloor in de strijd om plaats 7 met 3-1 van Polen. Bondscoach Hans Mater coachte zijn allerlaatste wedstrijd voor het Nederlands team. Bosnië en Herzegovina werd Europees Kampioen, en verwees Rusland naar de tweede plaats. Duitsland veroverde het brons.

Bondscoach Hans Mater begon in zijn allerlaatste wedstrijd met Tom Poortman, Timo Mans, Loek Hendrix, Geert van den Heuvel, Robert-Jelle Breunesse, Tobias Marseille en libero Robin van Damme.

Thijs van den End en Roy Hulzebosch vielen in.

Dankzij een goede start won Nederland de openingsset met 25-20. Polen counterde, en nam een 2-1 voorsprong, waardoor Oranje in set vier vocht voor zijn laatste kans. Helaas lukte het Nederland net niet om een vijfde set af te dwingen, en ging de zege met 3-1 naar Polen.

Hans Mater en Chris Vleemink nemen afscheid

Vandaag was dus de laatste wedstrijd van bondscoach van Hans Mater, maar ook van teammanager Chris Vleemink. Beiden zwaaien af na een jarenlange betrekking bij het Nederlands zitvolleybalteam.

Bondscoach Hans Mater kwam binnen bij het Nederlands team als assistent-coach van Joze Banfi. Na het plotselinge overlijden van Banfi in 2013, nam Mater het bondscoachschap over. Mater was actief op 5 EK’s, 2 WK’s, de Intercontinental Cup en talloze andere toernooien en stages.

Hans Mater, momenteel ook coach bij topdivisionist MKB Accountants/VCV in Veenendaal, wist altijd zijn spelers beter te maken, zowel op het veld als daarbuiten. De Nevobo is hem, en ook Chris Vleemink, zeer erkentelijk voor hun jarenlange inzet voor het Nederlandse zitvolleybal.

Hans Mater en Chris Vleemink

Hans Mater (links) en Chris Vleemink (rechts)

Uitslag wedstrijd om plaats 7/8, zaterdag:

Nederland – Polen 1-3 (25-20, 21-25, 18-25, 24-26)

Bekijk hier de wedstrijd Nederland - Polen terug:

Foto: ParaVolley Europe

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×