Zwitserse Sister Act met moeite door op EK Beachvolleybal

Zwitserse Sister Act met moeite door op EK Beachvolleybal

De enige sister act van dit Europees Kampioenschap Beachvolleybal zit nog steeds in het toernooi. Anouk en Zoë Vergé-Depré uit Zwitserland zijn als derde geëindigd in Poule C. Nu gaan ze het opnemen tegen de nummer twee van een andere poule om een plek bij de laatste zestien af te dwingen.

De eerste wedstrijd van de dag in Den Haag beloofde meteen een spannende te worden. De Zwitserse zusjes namen het op tegen het Nederlandse duo Sinnema/Bloem. Beide teams hadden hun eerste wedstrijd van het toernooi al gewonnen, dus zouden bij winst een grote stap zetten naar directe plaatsing voor de volgende ronde.

Sinnema en Bloem begonnen de eerste set ijzersterk. Jolien Sinnema liet zien over een goed blok te beschikken. Bij 16-8 kwam Zwitserland nog iets terug, maar echt spannend werd het niet meer. De eerste set ging uiteindelijk met 21-14 naar Sinnema en Bloem, die pas sinds dit seizoen een team vormen.

Anouk en Zoë Vergé-Depré kwamen in de tweede set beter uit de startblokken. Het ging lang gelijk op. De Zwitsersen wisten het blok van Sinnema vaker te ontwijken. Dankzij mooie reddingen van Bloem in het achterveld, afgewisseld met tactische balletjes over het net, behield het Nederlandse duo toch steeds een kleine voorsprong. Met 21-17 sleepten ze de tweede set binnen en daarmee ook de wedstrijd.

Het Zwitserse duo vond dat het te weinig servicedruk kon geven in deze wedstrijd. Wel zien ze een stijgende lijn dit toernooi. “We leren steeds beter elkaars bewegingen kennen”, aldus Anouk Vergé-Depré, de oudste van de twee. Hun tactiek om de volgende wedstrijd deze zelfde dag wel weer te winnen? “Deze wedstrijd deleten we uit ons hoofd en we moeten meer servicedruk gaan geven.”

Na het verlies van de eerste wedstrijd, moesten Anouk en Zoë zich weer opladen voor nog een wedstrijd om 18:30 ’s avonds: Zelfverzekerd zeiden de zusjes na afloop van de training in koor dat ze helemaal klaar waren voor de belangrijke wedstrijd tegen het Oekraïense duo Davidova/Shchypkova.

Het ging in de eerste set lang gelijk op tussen het Oekraïense en het Zwitserse team, maar tegen het einde van de set liepen Davidova en Shchypkova toch uit. De zusjes Vergé-Depré bleven steken op 16 punten, terwijl Oekraïne doorstootte naar de vereiste 21 punten.

Anouk en Zoë hadden vooral moeite met de service en het sterke blok van de lange Shchypkova. De tweede set was iets spannender, maar de zusjes zelf zeiden achteraf dat vooral hun service niet voldoende was. Ook deze set ging naar de Oekraïense dames (21-18) en ze wonnen daarmee ook de wedstrijd.

De Vergé-Depré’s waren direct na afloop van de wedstrijd teleurgesteld: “We hadden gedacht wel tweede te kunnen worden in deze poule”, zei Zoë. “Maar we zijn natuurlijk wel blij dat we alsnog door zijn naar de volgende ronde”. Hun goal voor de rest van het EK? “Beter spelen dan we tot nu toe hebben laten zien”, aldus Anouk. En het belangrijkste voor beiden: “We hebben er plezier in om samen te spelen.”

De zusjes vertrekken nu naar Rotterdam om daar de tussenronde te spelen tegen het Italiaanse duo Menegatti/Giombini. De winnaar van deze wedstrijd komt uit tegen de thuisspelende Keizer/Meppelink.

Vergé Depré 760X500

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×