Om zoveel mogelijk fans de kans te bieden om ‘aanwezig’ te zijn bij een of meerdere wedstrijden van de Volleybaldames werkt de Nevobo met zowel een aangepaste programmering als enkele aangepaste regels voor het verplaatsen van wedstrijden. Hieronder een overzicht.

Poulefase, Gelredome in Arnhem (23 september t/m 2 oktober)

Weekend 23 t/m 25 september, geen competitie
Op vrijdag 23 september (20.00 uur) nemen de Volleybaldames het hun openingswedstrijd op tegen Kenia en op zondag 25 september (16.00 uur) is Kameroen de tegenstander. Voor dit weekend is besloten geen competitie te organiseren. Wel hebben teams de mogelijkheid om in onderling overleg op deze data hun wedstrijden in te plannen.

Weekend 30 september t/m zondag 2 oktober, wel competitie
Op vrijdag 30 september (20.00 uur) nemen de dames het op tegen onze zuiderburen België en op zondag 2 oktober (16.00 uur) vindt de laatste wedstrijd in de poulefase plaats tegen Italië. In dit weekend wordt er wel competitie georganiseerd. Teams hebben voor dit weekend niet de mogelijkheid om de wedstrijd eenzijdig af te zeggen. Verplaatsen kan enkel in overleg met de tegenstander.

Op woensdag 28 september (20.00 uur) neemt Nederland het op tegen Puerto Rico. Mocht er een wedstrijd op deze avond plaatsvinden, ook dan geldt dat deze enkel in onderling overleg verplaatst mag worden.

Tweede ronde, Ahoy Rotterdam (4 t/m 9 oktober)

Als de Volleybaldames de tweede ronde bereiken, die plaatsvindt in Ahoy Rotterdam, dan gelden dezelfde mogelijkheden als voor de wedstrijden in de poulefase. Dit houdt in dat wedstrijden enkel in onderling overleg verplaatst mogen worden, dus eenzijdig afzeggen behoort niet tot de mogelijkheden.

Kwartfinale (11 oktober), halve finale (12 en 13 oktober) en finale (15 oktober)

Vanaf de kwartfinale hebben teams meer mogelijkheden om ‘aanwezig’ te zijn bij de wedstrijden, mochten de dames doorstoten naar de kwartfinale of zelfs verder. Teams hebben vanaf de kwartfinale de mogelijkheid om hun wedstrijd eenzijdig af te zeggen. Echter vallen de kwartfinales en halve finales niet in het weekend, dus zal de impact beperkt blijven.

Verplaatsen en afzeggen wedstrijden
Het verplaatsen of eenzijdig afzeggen van wedstrijden verloopt via het wedstrijdsecretariaat of een bestuurslid van de vereniging. Zij communiceren met de competitiemedewerkers van de Nevobo.