Giovanni Guidetti blijft ook na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro bondscoach van de Nederlandse volleybalsters. De 43-jarige Italiaan heeft zijn overeenkomst met de Nevobo verlengd t/m 2020.

In januari 2015 werd Giovanni Guidetti in het Apeldoornse Omnisport gepresenteerd als nieuwe bondscoach van het Nederlands vrouwenteam. De prestaties die hij sindsdien met Oranje boekte zijn indrukwekkend: promotie naar groep 1 van de World Grand Prix, zilver op het EK Volleybal, kwalificatie voor de Olympische Spelen (voor het eerst sinds 1996) en onlangs nog kwalificatie voor de Final Six van de World Grand Prix.

De Nevobo is er in geslaagd om Guidetti ook voor de nieuwe Olympische cyclus vast te leggen. De absolute piekmomenten in deze vier jaar zijn het WK Volleybal in 2018 en de Olympische Spelen in 2020. Uiteraard wil Oranje ook presteren op de EK’s van 2017 en 2019 en in de jaarlijkse World Grand Prix.

Guidetti blijft zijn functie als bondscoach van Nederland combineren met zijn aanstelling als clubcoach. De Italiaan staat sinds 2008 aan het roer bij de Turkse topclub Vakifbank in Istanbul, waar hij ook aankomend seizoen weer de scepter zwaait.

De huidige staf blijft in ieder geval intact t/m de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Daarna volgen evaluaties en wordt de toekomstige stafsamenstelling definitief.

“De potentie van het Nederlands team is zeer groot”, reageert Guidetti op zijn contractverlenging. “Wat dit team het afgelopen jaar heeft laten zien is geweldig, en ik geloof in de toekomst van deze groep. De meeste speelsters uit het huidige team zullen niet alleen goed presteren in Rio de Janeiro, maar hebben ook een grote kans om in Tokio te schitteren. Ik dank de Nevobo voor de kans die ik krijg en het vertrouwen dat ze stellen in het werk van mij en mijn staf.”

Guidetti ziet ook nog een uitdaging voor de nieuwe Olympische cyclus. “De komende jaren moeten we er samen met de coaches van onze Jeugd- en Jong Oranje teams, de eredivisieclubs en de Nevobo voor zorgen dat de grote groep met talenten die we hebben zich blijft ontwikkelen. Het aantal speelsters dat acteert op internationaal niveau, moet de komende jaren vergroot worden.”

Bron: FIVB (foto)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn