De Nevobo en de gemeente Zaanstad hebben dinsdagmiddag een samenwerkingsconvenant gesloten. De volleybalbond en de Noord-Hollandse gemeente gaan in ieder geval de komende drie jaar intensief met elkaar optrekken. Als start van de samenwerking spelen de mannen van Oranje in september hun cruciale EK-kwalificatiewedstrijden in het gloednieuwe Topsportcentrum in Koog aan de Zaan.

Volleybalminnend Zaanstad kan van 23 t/m 25 september drie dagen genieten van topsport. De Lange Mannen van bondscoach Gido Vermeulen komen dan naar het nieuwe Topsportcentrum in Koog aan de Zaan voor het EK-kwalificatietoernooi. Oranje speelt achtereenvolgens tegen Oostenrijk, Wit-Rusland en Turkije en hoopt zich in Koog aan de Zaan direct te plaatsen voor het EK Volleybal 2017 in volleybalwalhalla Polen.

Behalve het EK-kwalificatietoernooi, worden er in de komende jaren nog meer toonaangevende volleybal- en beachvolleybalevenementen in de gemeente Zaanstad georganiseerd.

Het convenant betreft echter niet alleen topsport, maar juist ook breedtesport. Zaanstad heeft van oudsher een sterke volleybaltraditie, en daarom wordt ook de samenwerking gezocht met VV Zaanstad en andere volleybalverenigingen in de gemeente.

Kernpunten van de samenwerking op het gebied van breedtesport zijn: sportstimulering, projecten met scholen en talentontwikkeling. (Beach)volleybal wordt daarmee een speerpunt in het sportbeleid van de gemeente Zaanstad.

“De gemeente Zaanstad hecht veel waarde aan sport”, licht wethouder Jeroen Olthof van Zaanstad dinsdag toe. “We vinden het dan ook een eer dat het kwalificatietoernooi voor het EK Volleybal hier plaats gaat vinden. Met het Topsportcentrum in Koog aan de Zaan kunnen we ons als een prima gastheer laten zien aan de teams, begeleiders en het publiek. Het zal vast een mooi sportfeest worden.”

Bron: Wethouder Jeroen Olthof (links) en Michel Everaert

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn