Na een prachtige volleybalzomer, waarin de Nederlandse vrouwen schitterden op het Olympische toneel in Rio, staat aankomende zondag (2 oktober) de opening van het eredivisieseizoen op het programma. Jaarlijks wordt het eredivisieseizoen geopend met de strijd om de Supercup, die dit jaar wordt gespeeld in de SaZa Topsporthal in Doetinchem. Bij de vrouwen speelt landskampioen VC Sneek tegen bekerwinnaar Eurosped uit Almelo.

VC Sneek wist afgelopen seizoen onder leiding van coach Petra Groenland voor de tweede keer op rij (en de tiende keer in totaal) de landstitel te veroveren. Ook Eurosped won in 2016 een grote prijs; zij bemachtigden voor de vierde keer in de clubgeschiedenis onder leiding van coach Jan Berendsen de nationale beker.

In de aanloop naar het nieuwe seizoen vond er bij de vrouwen in de eredivisie een aantal veranderingen plaats. Bij VC Sneek en Eurosped vertrokken verschillende speelsters, maar beide clubs slaagden erin een aantal nieuwe talenten aan te trekken.

VC Sneek

VC Sneek, dat de afgelopen twee seizoenen de Supercup wist te winnen, kent ten opzichte van vorig seizoen vijf nieuwe speelsters. Drie van deze speelsters komen vanuit de eigen vereniging, de overige twee van buitenaf. In totaal kan coach Petra Groenland over tien speelsters beschikken.

“We hebben een redelijk krappe selectie, wat betekent dat we gedurende het seizoen ervoor moeten zorgen dat we iedereen heel houden” vertelt Groenland. “We hebben een prima voorbereiding achter de rug met onder andere een goed toernooi in België. Het team is erg gegroeid en we hebben de nodige stappen gezet. We hebben in de voorbereiding nog geen teams uit de Nederlandse eredivisie getroffen, dus het is lastig om te zeggen waar we staan. Er zijn komend seizoen meerdere teams die mee gaan spelen om het kampioenschap, ook wij gaan in ieder geval voor de kampioenspoule.’’

Op de vraag hoe Groenland de kansen voor VC Sneek in de Supercup inschat antwoordt ze: “Net als ons team is ook het team van Eurosped vrij nieuw. Voor beide ploegen zal het een verrassing zijn wie er uiteindelijk met de Supercup vandoor gaat.”

Eurosped

Ook bekerwinnaar Eurosped uit Almelo heeft momenteel een selectie bestaande uit tien speelsters. Een van de nieuwe speelsters is libero Kim de Wild: “Ik heb enorm veel zin in het nieuwe seizoen en dat begint voor ons met het duel om de Supercup”, vertelt De Wild. “Een mooi moment om te kijken waar we staan. We zijn een nieuw team, we zijn aan het bouwen en je ziet elke week progressie. Dit geldt natuurlijk ook voor Sneek, dus de wedstrijd om de Supercup zal spannend worden.”

De Wild sluit af met de woorden: “Wij gaan er in ieder geval volle bak voor en wellicht kunnen we onszelf belonen met een prijs, dat zou fantastisch zijn!” 

Programma Supercup 2016 / zondag 2 oktober / SaZa Topsporthal Doetinchem

Tijd Wedstrijd Kaarten
13.00 uur VC Sneek - Eurosped klik hier
15.30 uur Abiant/Lycurgus - VC Zwolle klik hier
Bron: fotohoogendoorn.nl (foto)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn